Kemerhisar’da bu yıl 12.’si düzenlenen Tyana Kültür ve Turizm Festivali düzenlendi.


Türk Halk Müziği’nin ünlü sanatçısı Bediye Akartürk ile yerel sanatçı Niğdeli Muharrem’in sahne aldığı festivale dans gösterileri, yarışmalar ve havai fişek gösterileri renk kattı. Niğde’nin Bor ilçesine bağıl Kemerhisar beldesinde düzenlenen 12. Tyana Kültür ve Truzim Festivali’ne belde halkının yanısıra, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit, Bor Kaymakamı Muammer Balcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Kemerhisar Belediye Başkanı İbrahim Ünal, hizmetleri yaparken, halkla iç içe olmayı unutmadıklarını belirterek, “Tarihi dokusu ve güzelliği ile bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, doğu ve batı arasında bir sınır kenti olan Kemerhisar’ı turizm kenti yapmayı arzuluyoruz” dedi.


Erdal Koçyiğit; Sevgi ve dostluk bağlarını güçlendiren festivaller bu anlamda önemlidir.

İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit ise insanlar arasında birlik ve beraberlik duygusunu artıran, sevgi ve dostluk bağlarını güçlendiren festivallerin önemli olduğunu vurguladı. Koçyiğit, il özel idaresi olarak Kemerhisbar beldesinde yapımına başladıkları spor salonunun önümüzdeki aylar içinde açılarak hizmete gireceğini de bildirdi.

Faruk Akdoğan; Tüm festivallerin tek çatı altında toplanmalı

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da Kemerhisar’ın tarihi değerleri, doğal güzellikleri bir turizm beldesi olduğunu belirterek, bu güzelliklerin uluslararası festivallerle tüm dünyaya tanıtılması gerektiğini vurguladı. Festivallerin sadece müzik şöleni olarak değil bölgenin tanıtımı için yapılması gereken etkinlikler olduğunu anlatan Akdoğan, tüm festivallerin tek çatı altında toplanarak ulusal kapsamda yapılmasının daha faydalı olacağını belirtti.

Kavaklıoğlu; Türkiye  büyüdü ve zenginleşti

Daha sonra AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu bir konuşma yaptı. Kavaklıoğlu, Kemerhisar’ın tüm dünyaya tanıtılması gereken çok önemli bir belde olduğunu ifade etti. Türkiye’nin büyüdüğünü ve zenginleştiğini, böylece bu tür değerlerin de ortaya çıkmaya başladığını anlatan Kavakloğlu, belki 20 yıl sonra Kemerhisar’daki bi güzellikleri görmez isteyenlerin para vererek ancak görebileceklerini vurguladı.

Muammer Balcı; kısıtlı imkanlarla halkı bir araya getiren Belediye yetkililerini kutluyorum

Bor Kaymakamı Muammer Balcı ise belediyelerin kısıtlı imkanlara rağmen, vatandaşları bir araya getirmek için bu tür organizasyonlara ev sahipliği yaptığını ifade ederek, Kemerhisar Belediyesi’ne bu etkinliği düzenlediği için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, dans gösterileri ve çeşitli yarışmalar yapıldı. Daha sonra sahneye Türk Halk Müziği’nin ünlü sesi Bedia Akartürk ve yerel sanatçı Niğdeli Muharrem çıktı. Bedia Akartürk ve Niğdeli Muharrem seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. Festival havai fişek gösterileri ile son buldu.







Editör: TE Bilişim