Niğde’de tarihin ihtişamını en güzel gösterdiği mekânlardan olan Kemerhisar kemerlerinin bu manzarası şaşırttı.

17 Ağustos 2013 Cumartesi günü gerçekleşecek olan 13. Tyana Kültür ve Turizm Festivalinin yapılmasına birkaç gün kala “Doğu ile Batı arasındaki bir sınır kenti” olan Kemerhisar Tyana Antik kentine yakışmayan bu manzarayı gören yerli turistlerde şok etkisi oluşturdu.

 

Bizlere ulaştırılan bu fotoğraflardan dolayı duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

 

Ramazan Bayramının üçüncü günü bu fotoğrafları çektiklerini belirten okuyucumuz; “Bayramda insanların en çok ziyaret ettikleri Kemerhisar Kemerleri’ne gittiğimizde karşılaştığımız manzara bizi çok üzdü. Çöp kovalarının kemerlerin hemen dibine konmuş olması ayrı bir konu ama o çöplerin oluşturduğu manzara daha içler acısı bir durumdu. Bunun tarihe yapılan büyük bir ayıp olduğunu düşünerek bu fotoğrafları çektim. Umarım yetkililer bu konuda daha duyarlı davranırlar” diyerek görmüş oldukları manzaradan duydukları rahatsızlığı dile getirdiler.

 

Fotografların Ramazan Bayramının üçüncü günü çekilmiş olması dolayısıyla şu soruyu sormadan edemedik. Madem vatandaşlar çöpleri oraya attı peki Belediye bu çöp konteynerlerinin oraya konmasına nasıl izin veriyor  ve çöplerin bu görüntüyü oluşturmasına göz yumuyor? Bizler soruyoruz. Cevaplayacak olan mercilerin cevaplarını da kamuoyu adına bekliyoruz…

Editör: TE Bilişim