Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Üniversite Tanıtım Günleri kapsamında Bor İlçesi Kemerhisar Beldesi tarihi su kemerlerine gezi düzenlendi. Türkiye’den ve Kıbrıs’tan 22 üniversitenin katıldığı programda renkli görüntüler oluştu.



 

Niğde’de 2. Üniversite Tanıtım Günleri kapsamında Kemerhisar Beldesi Kemerlerini ziyaret eden misafirleri Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı ve Belediye Meclis üyeleri karşıladılar. Türkiye genelinde 22 üniversitenin akademisyenleri Kemerhisar Kemerlerinin büyüleyici görüntüsü karşısında şaşkınlıklarını ve hayranlıklarını gizleyemediler. Bahçeli Kasabası Roma Havuzunu gördükten sonra Kemerhisar kemerleri ve kazı alanını görme şansı bulan öğretim üyeleri Kemerhisar’ın tarihi hakkında da Kemerhisarlı rehber Soner Hıraman’dan detaylı bilgi aldılar.

 

Bilgi Üniversitesi Antalya Bölge Tanıtım Uzmanı Havva Sarma; “Kemerhisardaki bu tarihi mekan Efes kadar etkileyici ve büyüleyici bir görünüme sahip. Gördüğümüz kadarıyla çok fazla bir ilgi görememiş. Biraz önce Roma Havuzunu da gördük. Bizlere anlatılanlar çok büyüleyici bir tarihin var olduğunu gösteriyor ama yeterince tanıtım yapılamadığını fark ettim. Muhteşem bir görüntü adeta büyülendim. Bizler Niğde’de gezilecek yerler nereler diye araştırma yaptığımızda maalesef çok fazla bir bilgiye ulaşamadık. Mesela Kemerhisar’da dünyanın ilk vejeteryanı olan Apollonius yaşamış rehber gerekli bilgiyi verdikten sonra daha da ilgimi çekti burası. Çektirdiğimiz hatıra fotoğrafları ile buranın arkadaşlarımız tarafından da görülmesi için anlatacağız” dedi.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Antalya Bölge Müdürü Haluk Bilal; “Çok etkileyici bir tarihi bu kadar canlı ve sağlam kalmış bir şekilde görmüş olduğumuzdan dolayı kendimi şanslı hissediyorum. Dünyanın bir çok ülkesinde iki taş gördüler mi tanıtım yaparak insanların akın etmesi sağlanıyor. Ülkemizin en nadide değerlerinden biri olduğunu bu gün öğrendiğim bu eserin bir an önce Türkiye ve Dünya da tanıtılması için çalışma yapılmalıdır. Üç taşa gelenler buraya akın ederler” dedi.


Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’yı Kemerhisar’ı tanıtmak için bizi davet etmesi bizi ağırlaması bu güzelliği görmemize Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak vesile olmalarından dolayı teşekkür ediyorum diye konuşan Bilal; “Gerçekten çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz kıymetini bilin. İnşallah burayı tanıta bilecek şansı bulursunuz” dedi.

 

Daha sonra Kemerleri dolaşan misafirler Kemerhisar Kemerleri önünde toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler. Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’nın misafirlere verdiği akşam yemeği verdi.

Yemekte konuşan Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Kemerhisar’ın tarihi bakımından ve Hristiyanlık açısından çok önemli bir merkez olduğuna vurgu yaparak konuklardan gittikleri yerlerde Kemerhisar’ı tarihini doğasını anlatmalarını istedi.

Yemekte Niğde Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Şenel tarafında Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’ya plaket takdim edildi. Tyana Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı İbrahim Kaya’da Vakıfın çalışmaları ve Tyana’nın tarihi ile ilgili çarpıcı bilgiler içeren bir konuşma yaptı. Misafirlere ikram edilen yemeğin ardından konuklara Kemerhisar’ı tanıtan broşürler hediye edildi.

Editör: TE Bilişim