Bor İlçesine bağlı Kemerhisar beldesinde 11. Tyana Kültür ve Turizm Festivali etkinlikleri Bor Kaymakamlığı ile Kemerhisar Belediye Başkanlığının katkıları ile önceki gün gerçekleştirildi.
 
Festivalde birbirinden güzel sanatçılar Selçuk Boran, Hasan Yılmaz, Grup Harbiye, Fahriye Ceylan, Emrah Sürmeli ve Ankaralı Namık konser verdi.
 
KEMERKAPI’DA TÖREN
 
11. Tyana Kültür ve Turizm Festivali saat:16.30’da Kemer Kapı’da açılış töreni saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının söylenmesi ile başlatıldı.
 
Festivale Ak Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde Vali vekili Polat Kara, Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit’in yanı sıra çok sayıda konuk katıldı.
 
Kemerhisar Belediye Başkanı İbrahim Ünal; ”Kapadokya Bölgesinin gözde kentlerinden olan; Kapadokya Krallığına başkentlik yapmış Tyana Antik Kentini tanıtmaya yönelik olarak her sene icra etmiş olduğumuz Festivalimizin bugün 11. kez gerçekleştiriyoruz” dedi.
 
Birçok medeniyete beşiklik etmiş olan Kemerhisar’ın tarihi ve kültürel derinliğini ortaya çıkarmak, yeşili ve havasıyla adeta bir yayla kerti olan Beldelerinin, gelenek ve görenekleriyle, yöresel özelliklerini yaşatmak hedefinde olduklarını söyleyen Ünal; “Kemerhisar Belediyesi olarak Beldemizin sahip olduğu zengin tarihi ve kültürel dokusunu en iyi şekilde değerlendirmek ana hedeflerimizden biridir. Temel amacımız ise Belediye hizmetlerinin kaliteli ve kısa zamanda yerine getirilerek, insanlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak ve sağlıklarını korumak, Beldemizin tarihsel, kültürel, doğal mirasını ve fiziksel varlıklarını korumak ve geliştirmek, geleceğe yönelik projeler üreterek sürekli değişen güvenli ve huzurlu bir Belde yaratmaktır” diye konuştu.
 
AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ise yaptığı konuşmada; ”Anadolu’nun birçok yerinde birçok medeniyetleri bağrında yaşatmış olan ülkemizin şirin illerinden biri olan Niğde’mizde de bu yaşayan medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır” dedi.
 
Bu medeniyetlerin yaşadığı yerlerden birisi olan Kemerhisar’da şenlikte bir araya geldiklerini ifade eden Milletvekili Kavaklıoğlu; “Bizim amacımız çeşitli medeniyetlerin yaşadığını gün yüzüne çıkartıp Müzeleştirmek, Turizmde, Kültürde değerlendirip daha ileriye götürmektir” şeklinde konuştu.
 
Bu festivallerin gerek İlimizin, gerek beldemizin tanıtılması noktasında çok büyük önem taşıdığını belirten Milletvekili Kavaklıoğlu; “Birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesi noktasında da büyük önem arz etmektedir. Festivalimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum emeği geçenlere teşekkür ediyorum“ dedi.
 
İlimizin yeterince tanıtılamadığının altını çizerek konuşmasına başlayan Ak Parti Milletvekili Ömer Selvi; ”Niğde’mizin çok büyük tarihi yerleri var. Ama yeteri kadar turist çekemiyoruz. Aslında böyle bir şey yok” diye konuştu.
 
“Ancak ben size buradan bir sayı vermek istiyorum” diyen Milletvekili Selvi; “2002 Yılına kadar Niğde’yi ziyaret eden turist sayısı 15 Bin iken 2011 yılında bu sayı 100 Binin üzerine çıkmış durumdadır” dedi.
 
Niğde Milletvekili Selvi; “Bu tamamen kültürel değerlerimize sahip çıkmakla, tarihi eserlerimizi ön plana çıkartmaktan geçiyor. Bugüne kadar bunu başardık. Bu çalışmalarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir” şeklinde konuştu.
 
GRUP HARBİYE
 
Konuşmaların ardından Bağlama Dinletisi Selçuk Boran, Ney Dinletisi Hasan Yılmaz tarafından sunuldu, yarışmalar yapıldı. Grup Harbiye ve Fahriye Ceylan tarafından konser ziyafeti çekildi.
 
ANKARALI NAMIK SAHNEDE
 
11. Tyana Kültür ve Turizm Festivali etkinliklerinde daha sonra Halk Oyunları gösterisi, Emrah Sürmeli ve Ankaralı Namık tarafından konser sunuldu, havai fişek gösterileri gerçekleştirildi.
 
 Fotoğraflar : www.nigdehasret.com

Editör: TE Bilişim