Selim GÖKEL  yazdı...


 Kemerhisar Belediyesi tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen Tyana Kültür ve Turizm Festivali bu yıl her zamankinden daha coşkulu ve kapsamlı geçti.
 
Bu konuda bazı notlar iletmek lazım.

Enson söylenmesi gerekeni en baştan söyleyelim. Bir belde belediyesi olmasına rağmen, başından sonuna kadar Kemerhisar Belediyesi boyundan büyük işler yaptı.

Festival sadece konser, müzikten ibret değildi. Spor, Müzik, Eğlence, Kültür, Turizm, Bilim, Sanat, hepsi vardı.

Kemerhisar’a 4 ay önce belediye başkanı olan Beytullah Kirazcı az zamanda çok işler yaptığını fark ettik. Ama bunun en önemli nedeni seçim öncesi yaptığı çalışmalardı diye düşünüyorum.

Kadın Meclisi, Çocuk Meclisi ve Gençlik Meclisi, Festival süresince çok etkin çalıştılar, hizmet yaptılar, güvenliğinden, gözleme satışına kadar!  çok iyi örgütlendiklerini fark ettim. Özellikle kadın meclisinin iyi para kazandığını düşünüyorum!. Benim harcadığım ile değerlendirince!...

Festivale ellerinde biraları ile gelen aileler vardı. Özellikle son gün festival alanında yürürken ayağım hep bira şişelerine tosladı.  Böylesi içki içilen bir ortamda hiç kavga veya nahoş bir olay yaşanmadı. Bu sanırım biraz eğitim ve bakış açışı ile ilgili. Aynı tarzda bir durum Bor veya Niğde’de yaşansa nelere şahit olurduk kimbilir. Bu başlı başına bir başarıdır.

Edindiğim bilgi, bu   festivalde  Kemerhisar Belediyesi’ne öyle aman aman bir kaynak harcamadığıdır. Kültür Bakanlığı da muhalefet partisi diye öyle üzerine düşen şekilde bir kaynak sağlamamış. CHP’li belediyelerin katkısı ile yapıldı birçok masraf.

İlginçtir, çevre illerden bir çok CHP’li belediye başkanı gelmesine rağmen, Kılıçdaroğlu’nun geldiği ilk gün harici Niğde’nin CHP’li belediye başkanları yoktu, belki de ben göremedim!... Kıskançlık mı acaba….

Hep Niğdelilerin bir şekilde üst seviyelerde görev yapmaları gerektiğini hep savundum. Sitemiz yazarı Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer, önceki dönemki Kartal Belediye Başkan Danışmanlığının ardından bu dönem Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün yardımcısı oldu. Memleketi üzerine binlerce makale, birçok kitap yazan Ömer Fethi Gürer’in          Festivale etkisi çok bariz görülüyordu. Bir kardeş şehir, altın anahtar verilerek hayli fazla geri dönüşü sağlandı. 

Festivalde kadınlar vardı, çalışkan kadınlar... Zaten kadın yoksa, bence başarıda yok...

Protokolda ise son gün Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat hariç hiçbir AKP’li festivale katılmadı. Bir gün Vali Yardımcısı, Bir gün Bor Kaymakamı ve eski emniyet müdürü  katıldı. Protokolün ilgisi de yoktu. Oysa bu bir festival, bu kadar katı olmamak lazım, bir görüntü vermek çok hoş olurdu.

Özellikle son gün festivaldeki ideoloji doruğa ulaştı. O kadar kalabalık toplamışken böylesi bir çıkış da normal sayılabilir.

Beytullah Kirazcı için en önemli handikap, beklentileri büyüttü… Bundan sonraki gerek belediye çalışmaları, gerekse gelecek festivallerin hep üzerine konulması gerekecek… Gerecek ama Kemerhisar Belediyesinin eti nedir, budu nedir?

Cumhurbaşkanlığı seçimi var, İktidar partisi sanki muhalefet gibi köy, kasaba geziyor. Ancak Ekmeleddin İhsanoğlu cehpesinde Niğde’de CHP Milletvekili Doğan Şafak haricinde çaba sarf eden yok. Aşağıda videosu var… Şafak festival fırsatını da bu konuda kaçırmadı.

Bor İlçe Jandarma Komutanlığı personeli de tam kadro başarılı hizmet yaptı. Bor İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil Özdemir'in Azerbaycan'a bir yıllık geçici görevli gitmesisinin ardından yerine bir yıllığına atanan Sabit Teğmen de başarılı not aldı. 


Festival’de CHP Bor İlçe Başkanlarının eski ve yenilerini hepsini gördük. Mahmut Temel, Hacı Mustafa Çopur, ta İstanbul’dan gelmiş ve mevcut başkan Erdal Gevrekçi… Ayrıca eski tüfekleri de gördük!...

Organizasyon güzeldi…  Festival deyince sadece müzik ve eğlence anlaşılmamış.

Başkan Kirazcı, son gün yaptığı konuşmada, sol elini yumruk yapıp  “ Niğde’nin Gururu Kemerhisar” dedi.

Niğdeliler böylesi festivallere susamış, sadece  Niğde Üniversitesi şenliklerinde böylesi günler yaşanıyor. Ama bu festival Üniversite şenliklerini de içerik olarak katladı.

Bir tespit daha, Niğde’de sol ve laik ideloji halen dimdik ayakta…  Görüldü ki temsilcisi de Kemerhisar olacak… Başkan Kirazcı’nın bahsettiği “gurur” bu olsa gerek…

Niğde’de aynı tarihlerde  başka şenlikler, festivallerde vardı… Ama sadece vardı…
 
 
Editör: TE Bilişim