Niğde Belediye Başkanlığı iş birliği ile geleneksel Altay Köyü Kardeşlik Toyu’nun 64.’sü Niğde’de gerçekleştirildi. Niğde’nin Altay Köyünde yaşamlarını sürdüren Kazakistan uyruklu vatandaşların geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdikleri Altay Köyü Kardeşlik Toyu’nun 64.’sü Niğde Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’nda coşkuyla gerçekleştirildi.

Niğde Belediye Başkanlığı tarafından ‘Sağlıklı Şehir Projesi’ kapsamında Niğde’de düzenlenen programda Kazakistan’lı sanatçılar yöresel kıyafetlerini giyerek yöresel enstrümanlarıyla dinlemeye gelen Niğdelilere farklı bir gece yaşattı. Dostluğun ve kardeşliğin ön planda olduğu geleneksel Toy şenliğinde Niğdeliler Kazakistanlı vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirip etkinlikte hoşça vakit geçirdiler.

Program açılış konuşmasını yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Her zaman Altay Köyü içerisinde sınırlı kalarak gerçekleştirilen Altay Köyü şenliklerinin 64.’sünde bir farklılık yapalım istedik ve Niğdelilerle Altay Köyünde ikamet eden Kazakistanlı Kardeşlerimizi buluşturduk. Bundan sonraki süreçte bu tür etkinliklerimizi daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirerek hemşehrilerimize sunacağız” dedi.

Belediye Başkanı Özdemir; “Türkiye’de sadece Niğde’de 1955 yılından bu güne Altay Köyü’nde yaşayan Kazakistanlı kardeşlerimizle birlik ve beraberlik içinde yaşamaktan, son derece mutluyuz. Biriz beraberiz ve kardeşiz. Kardeşliğimizin daim olması dileği ile Tek Vatan, Tek Devlet, Tek Bayrak ve Tek Millet olarak yaşamayı diliyorum” şeklinde konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim