Almanya’nın Melle şehri Belediyesi ile Niğde Belediyesi arasındaki dostluk sürüyor.
Melle Belediye Başkanı Dr. Andre Berghegger, Melle Belediye Başkan Yardımcısı Gottfried Müler, Kardeş Şehirler Belediye Sekreteri Nils Oberschelp, Melle Meclis Üyeleri Wilhelm Hunting, Johannes Marahrens, Mrs. Christina Tiemann, DTAK Melle Üyesi Yılmaz Kılıç Niğde’ye geldi. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın düzenlediği hoş geldiniz yemeğine katılan delegasyon ertesi gün Belediyeyi ziyaret etti.
Melle delegasyonu Başkan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’dan şehir ve belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Melle Belediye Başkanı Dr. Andre Berghegger, alt yapı çalışmalarının önemine dikkat çekerek Niğde de alt yapı çalışmaları konusunda bilgi aldı.
M
elle Belediye Başkanı Dr. Andre Berghegger ayrıca Niğde’ye yılda 1-2 kez gelebildiklerini bundan dolayı Niğde de ki değişmelerin açık bir şekilde farkına vardıklarını ifade etti.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise şehrin turizm açısından önemini dile getirdi ve yapmış oldukları çalışmalar ve uygulayacağı projeler hakkında bilgiler verdi.
Başkan Akdoğan ayrıca konuklara Belediye logosunun da üzerinde bulunduğu Medeniyetlerin Yaşatıldığı Şehir Niğde kolajını hediye etti.
Melle delegasyonu dört günlük Niğde programı içerisinde, Niğde Kalesini, Hüdavent Hatun Türbesi gibi Niğde’nin tarihi yerlerini de ziyaret ettiler.





Editör: TE Bilişim