Kapadokya Amatör Fotoğrafçılar Topluluğu(KAFOT) Derneği tarafından Gümüşler Manastırında 15–22 Nisan Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde resim sergisi açıldı. 
Açılışa Niğde Valisi Âlim Barut, Vali Yardımcısı Dr. Polat Kara, Belediye Başkan Vekili Fevzi İnsel, Gümüşler Kasabası Belediye Başkanı Bayram Akdoğan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Öncel Koç, Müze Müdürü Fazlı Açıkgöz, Kapadokya Amatör Fotoğrafçılar Topluluğu(KAFOT) Derneği Başkanı Mustafa Şahiner, Dernek Üyeleri ve davetliler katıldı. 
Birbirinden güzel resimlerin sergilendiği resim sergisi açılışı sonrasında bir açıklama yapan Kapadokya Amatör Fotoğrafçılar Topluluğu (KAFOT) Derneği Başkanı Mustafa Şahiner” dernek olarak fotoğraf sanatının geliştirilmesi, fotoğraf çekimi konusunda eğitim vermek, doğa fotoğrafçılığını yaygılaştırmak amacıyla derneğimiz kurulmuştur. Bir dizi etkinliklerimiz oldu ama son olarak da bugün şimdiye kadar yapmış olduğumuz fotoğraflarımızın sergileneceği bu sergiyle bir kez daha sesimizi duyurmaya çalıştık. İlk kez açtığımız bir sergidir ama bu sergilerin bundan sonra devamı gelecektir “dedi. 
Vali Barut’ta yaptığı konuşmada; “Buradaki güzellikleri insanlığa, insanlara gerek yurt dışında, gerekse yurt içinde taşıyabilmek için mutlaka ve mutlaka bunun resmini veya videoya çekmek gerekir. Bunun dışında sözle tarif edilerek buraların anlatılması mümkün değildir. Bende diliyorum ki Niğde’nin Turizmine, Niğde’nin kültür hayatına yapılacak güzel bir katkı olur. İnşallah bu sergilerin devamını istiyoruz. Niğde gerçekten güzel bir şehir, dağları güzel, tarihi eserleri güzel bu güzellikler herkese yansıtılmalı. İşte böyle bir hususta emek sarf eden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.
Kapadokya Amatör Fotoğrafçılar Topluluğu(KAFOT) Derneği sergisi 19-24 Nisan 2011 tarihleri arasında Niğde İl Kültür Merkezi sergi salonunda görülebilir.  

 












Editör: TE Bilişim