KAFOD ( Kapadokya Amatör Fotoğrafçılar Derneği ) Pozantı ilçesine bağlı Belemedik’de geçtiğimiz Pazar günü bir etkinliğe daha imza attı.



Doğa ve fotoğraf tutkunu ekip bu seferde Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Belemedik’e çıkartma yaptı.


1.yılını geride bırakan ve her geçen gün üye sayısını arttıran KAFOD, 2.yıl etkinlik sezonunu Nevşehir’de yer alan Zemi Vadisi’nden başlatmış ardından da Çamardı’da foto safari etkinliği düzenlemişti. Dijital Fotoğrafçılık Eğitimi adı altında üyelerini ve misafir katılımcıları teknik konularda bilgilendirmeyi sürdüren dernek Sonbahar mevsiminde eşsiz manzara ve renklere sahip olan Belemedik’e foto safari etkinliği düzenledi.



Adana iline 117 km, Pozantı ilçesine 9 km ve Niğde’ye 105 km uzaklıkta olan , zengin doğa manzarasının yanı sıra tarihin bir çok güzelliklerini de içinde barındıran Belemedik Kafod üyelerini kendine hayran bıraktı.
Çakıt Vadisini takip eden güzergah üzerinde I. Dünya Savaşı'nda burada görev yapan Alman personelin kullandığı yapılar ve mezarlıkları,200 yaşında ki çınar ağacını fotoğraflama imkanı bulan 45 kişilik grup,Sonbahar’ın eşsiz renkleri eşliğinde de unutulmaz bir gün yaşadılar.



Kapadokya Amatör Fotoğrafçılar Derneği başkanı Mustafa Şahiner,etkinlik hakkında yaptığı açıklamada katılımcılara teşekkür ederken,foto safari ve doğa yürüyüşü etkinliklerinin devam edeceğini belirterek diğer illerde ki fotoğrafçılar toplulukları ile yapılacak ortak çalışmalar ile bu tür etkinliklerin il dışında da sürdürülebileceğini belirtti. 


Derneğin amacının fotoğraf ve doğa tutkunlarının bir araya gelmesi olduğunu hatırlatan KAFOD Başkanı Mustafa Şahiner üyeler arası bilgi aktarımının da devam ettiğini ifade etti.


Haftalık periyotlarda fotoğraf,fotoğraf makinesi ve özellikleri,çekim teknikleri konularında oldukça verimli eğitim toplantıları yapıyoruz diyen Şahiner etkinliklerden elde edilecek fotoğraflardan sergi açacaklarını da sözlerine ekledi.

 

 

Editör: TE Bilişim