Geçtiğimiz günlerde 1.yıldönümünü kutlayan Kafod , (Kapadokya Amatör Fotoğrafçılar Topluluğu) geride bıraktığı sezonda 2 dijital eğitim programı gerçekleştirdi.

1. ve 2. kademe eğitimlerin ardından eğitim alanlar için bilgilerin tazelenmesi,yeni başlayacaklar için ise fotoğraf çekim teknikleri hakkında önemli bilgilerin aktarılacağı,

‘’3.Dönem Dijital Fotoğrafçılık Eğitimi ‘’5 hafta sürecek .

Toplamda 20 saat eğitim alacak olan fotoğraf tutkunları,18 Ekim Salı günü Fotoğrafın Tarihçesi - Fotoğrafçılık Terimleri-Fotoğraf Makinesi ve Elemanları ‘’ konulu eğitimle 3.Dönem Dijital Fotoğrafçılık Eğitimi’nin startını vermiş olacaklar.

 

Salı ve Cuma günleri gerçekleştirilecek olan eğitimlerde katılımcılara,

Fotoğrafın Bileşenleri (Işık-Renk-Kontrast)

Pozlandırma-I (Diyafram-Enstantane-Iso)

Pozlandırma Teknikleri (Portre, Gece, Kar, Manzara...)

Fotoğrafta Kompozisyon Ve Unsurları

Fotoğraf Kategorileri Ve Fotoğrafı Yorumlama - Eleştirme

Photoshop Uygulamaları ve Fotoğraf Okuma hakkında eğitmenler tarafından bilgiler aktarılırken uygulamalı atölye çalışmalarının yapılacağı belirtildi.

 

    Diğer yandan Kafod eğitmenleri tarafından Liselerde  verilecek olan ‘’Siz de Güzel Fotoğraf Çekebilirsiniz ‘’ isimli seminerlerin 1.si de aynı gün başlıyor.Öğrencilere fotoğrafı sevdirme amacı ile başlatılacak olan seminerler Kafod üyelerinin desteği ile eğitmenler tarafından verielcek.

18 - 28 Ekim tarihleri arasında Niğde’de bulunan 7 Liseye seminer verecek olan Kafod,seminerlerini sezonun 2.yarısında da sürdürecek.Bu yılın ilk yarı yılında Niğde'deki 7 liseye dijital fotoğrafçılık seminerleri verilirken ikinci yarı yılın Mart ayında da  kalan diğer liselere aynı seminer sunumunun yapılacağı ifade edildi.Kafod üyelerinin fotoğraflarından oluşan slaytlarında gösterileceği seminerlerde öğrencilerle fotoğraf üzerine söyleşilerde gerçekleştirilecek,merak ettikleri sorular yanıt bulacak.

18 Ekim Salı günü Niğde Atatürk Lisesi’nde Kafod Başkanı Mustafa Doğan Şahiner tarafından verilecek seminerle başlayacak olan seminer takvimi ,Fatih Anadolu Lisesi, Güzel Sanatlar lisesi,Özel Sungurbey Lisesi,Niğde Atatürk Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi,Otelcilik ve Turizm Lisesi ve  Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi ile devam edecek.

 KAFOT internet sitesi linki için TIKLAYIN


Editör: TE Bilişim