Niğde’nin Sivil Toplum Kuruluşlarından olan Kadın ve Demokrasi derneğinin (KADEM) açılışı dün Niğde Has bahçemde düzenlenen törenle açıldı. Has bahçemden düzenlenen KADEM derneğinin açılışına Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve Eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna ve davetliler katıldı.

KADEM Derneğinin açılışında konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek; “ Günümüzde Çağdaş ve çoğulcu demokrasinin en temel unsurlarından birisi Sivil Toplum Kuruluşlarının varlığı ve işlerliğidir. Memnuniyetle görüyoruz ki, ülkemizde, Son yıllarda, STK’nın sayısı giderek artmakta ve buna paralel olarak faaliyetleri de genişlemektedir.  STK’lar sayesinde toplumumuzun her kesimi, karar verme mekanizmalarını etkileyebilmekte, hak ve hukuklarını savunarak, kendilerini daha açık ve net bir şekilde ifade edebilmektedir. Şüphesiz ki, ilimizde yeni bir Sivil Toplum Kuruluşunun faaliyete geçmesi ilimiz adına, çok sesli bir toplum adına, demokrasi adına çok sevindiricidir. İnanıyorum ki; Kadınlarımızın her türlü sorunları ve sıkıntıları ile yakından ilgilenecek olan böyle bir teşkilat , ülkemize ve demokrasimize büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Vali Şimşek; “Ülkemiz kadınları bugün, bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat ve iş dünyasında hepimizi gururlandıran, başarılarıyla adından söz ettiren, geleceğe ilişkin en büyük güvencelerimizdendir. Öte yandan Türk Kadını, toplumumuzun yapısını güçlendirip şekillendirerek, aile birliğinin en önemli unsuru, özverinin ve sevginin kaynağı olarak karşımıza çıkmaktadır. Her fırsatta gerek esnaflarımıza, gerek sanayi kuruluşlarımıza yaptığım ziyaretlerde görüyorum ki; Anadolu’nun bağrında olan İlimiz Niğde’de de farklı sektörlerde aktif olarak görev alan kadınlarımızın sayısı yadsınamaz. Bu bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Kadınlarımız, çalışmalarıyla toplumumuzun gelişmesine, insanlarımızın daha mutlu ve müreffeh bir hayat sürmelerine önemli ölçüde katkı sağlamaktadırlar. Kadınların varoluştan gelen özellikleriyle medeniyet yolunda katkıları olmadan, tam anlamıyla güçlü bir devlet olmamız düşünülemez. Bu nedenle kadınlarımıza sunulan imkânların arttırılmasının, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmemizin, toplumsal huzurun ve barışın gelişmesinde de önemli rol oynayacağına inanıyorum. Bu duygularla, Kadın ve Demokrasi derneğinin ilimize hayırlı olmasını, beklenen amaçlara hizmet etmesini diliyor; emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim