Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadın girişimci sayısını artırmak , kadınları ekonominin aktörleri haline getirmek ve kadınların el emeği ile ürettiği ürünleri tasarlayarak bir marka haline getirmelerini sağlamak amacıyla Türkiye'nin önde gelen tasarımcılarını, marka uzmanlarını, moda editörlerini ve pazarlama uzmanlarını 81 ilden gelerek el emeklerini sergileyecek kadınları bir araya getirmek için 8-11 Mayıs 2013 tarihleri arasında "81 İl Kadın El Emeği Sergisi” düzenledi.


Ankara Congresium ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan Sergisinin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin yaptı. Açılışın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin stantları gezerek kadınların ürettiği el emeği ürünleri inceledi.


Sergide ilimiz, KAPDER (Kapadokya Kadın Platformu) ve Altay Köylülerinin üretimi deri işçiliği ürünleri ile tanıtıldı.


 Niğde Valisi Âlim Barut’un eşi Miyase Barut Hanımefendi’nin ev sahipliği yaptığı Niğde standı katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun eşi Gonca Kavaklıoğlu’nun yalnız bırakmadığı sergide Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden İl Müdür Yardımcısı Selçuk Hüseyin Demirtaş ve Toplum Merkezi Müdürü Abdulkadir Küçük de hazır bulundu.


Çok sayıda vali, vali eşi ve bürokratın ziyarette bulunduğu Niğde standında Miyase Barut Hanımefendi, gelen ziyaretçilere ikramlarda bulunarak onlarla yakından ilgilendi ve ilimiz hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e birer hediye veren Miyase Barut Hanımefendi Serginin Niğde’nin tanıtımı açısından oldukça başarılı geçtiğini söyledi.



 

Editör: TE Bilişim