Kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilerin birbirleriyle kaynaşmaları, kendilerine güven sağlamaları, sosyal bir aktivitede bulunmaları, eğitim çalışmaları sonuçlarının ve tarımsal konulardaki performanslarının değerlendirilmesi amacıyla  yapılan "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi ve proje yarışmasının bölge finali Osmaniye Cebelibereket Kültür Merkezinde 9 ilin katılımıyla yapıldı.
    Yarışmaya Osmaniye'nin yanı sıra Niğde, Kayseri, Kahramanmaraş, Adana, Mersin, Hatay, Kilis ve Gaziantep illerinde birinci olan Kadın Çiftçiler katıldı. Yarışma öncesinde Osmaniye İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam ile Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah birer konuşma yaparak yarışmacılara başarılar dilediler. Konuşmaların ardından yarışmacılar ve illerinin tanıtımı yapıldı. Sonrasında ise yarışmacıların heyecanlarını bastırmak amacıyla izleyicilere Türk Halk Müziğinin seçkin eserlerinden oluşan mini bir konser verildi.
    Bölge finalinde sorulan 15 sorunun 14’ üne doğru cevap veren Adana yarışmacısı Tuğba Çokur 140 puanla birinciliği alırken Niğde ilinin temsilcisi Gülşen Güngördü ile Mersin ili temsilcisi Zeliha Şahin 120 puan alınca iki yarışmacı arasında kinci ve üçüncüyü belirlemek üzere altın sorulara geçildi. Altın sorular sonunda Mersin ilinin temsilcisi Zeliha Şahin ikinciliği elde ederken ilimizi temsilen yarışmaya katılan Gülşen Güngördü üçüncü oldu.
   Yarışma sonunda Vali Celalettin Cerrah tarafından birinciye 3 bin lira, ikinciye 2 bin lira, üçüncüye bin lira para ödülü ve çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm yarışmacılara yine Celalettin cerrah tarafından plaket verildi. Yarışmada birinci olan Adana yarışmacısı Tuğba Çokur Haziran ayı içerisinde Çanakkale ilinde yapılacak Türkiye finaline katılacak.
   İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nizamettin Bilhan’da ilimizi başarıyla temsil ederek üçüncü olan kadın yarışmacı Gülşen Güngördü’yü kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Editör: TE Bilişim