İlimize çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere gelen İtalya Büyükelçisi Gianpaolo Scarante Niğde Valisi Âlim Barut’u makamında ziyaret etti. 


Vali Barut’u ziyaretinde Büyükelçi Gianpaolo Scarante’nin yanı sıra İtalyan Kazı Ekibi Başkanı Prof. Dr. Lorenzo D’Alfanso ve Prof. Dr. Asım Tanış katıldı. 


Ziyarette Büyükelçi Scarante şunları söyledi; “Ben ilk defa Niğde’yi ziyaret ediyorum. Doğal ve arkeolojik güzellikler bakımından da çok güzel bir bölge burası. İtalya’nın gelecekte ekonomik ve turistik açıdan bölgeye önemli bir rol oynayacağından eminim. Geçen yıl Türkiye’ye 600 bin İtalyan turist geldi. Bu % 18 artış demektir. Bu artışın nedenlerinden biri de bu bölgeye yönlendirilmesidir diye düşünüyorum. Bu bölgedeki kazıların ve arkeolojik çalışmaların gelişmesi için, İtalyan Elçiliği ile tüm Kültür Kuruluşları Sayın Valimizin emrindedir. Sizin yapıp başlatmak istediğiniz bütün girimler için onlar sizin emrinizdedir.  


Konukseverliğinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Kazı ekibimize yardım eden, onlarla işbirliği yapan herkese gerçekten içten teşekkür ediyorum. Ayrıca İtalyan kazı ekibine de teşekkür ediyorum” dedi. 


Vali Âlim Barut ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi; “Prof. Dr. Lorenzo D’Alfonso bildiğiniz gibi İlimizde iki yıldır kazı yapıyor. Sayın Büyükelçi hem Valiliğimizi, hem de kazı yapılan mekânı ve çalışanları ziyaret için geldiler.  Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum ve hoş geldiniz diyorum.  


Tabiî ki İtalya ve Türkiye Akdeniz çanağında yer alan Ülke. İnsanların özellikleri birbirlerine benziyor. Bunların bir adım ötesi veya Niğde’de bir adımı da Sayın Büyükelçinin ziyaretidir. Kendilerine tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi. 

Daha sonra ziyaretin anısına Valilik Şeref Defterini imzalayan Büyükelçi Scarante’ye, Vali Barut tarafından Niğde’yi tanıtan plaket hediye edildi.


















Editör: TE Bilişim