İlim Yayma Cemiyeti Niğde Şube Başkanlığı tarafından  ‘‘ İslam Ümmetinin Birliği’’ adlı paneli düzenledi. 

Niğde Kültür ve Turizm müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa, Niğde Belediye Başkan yardımcısı Rifat Özkan, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Kayseri İl Müftüsü Doç Dr. Şahin Güven, Ömer Halisdemir Üniveristesi İslami İlimler Fakültesi dekanı Prof. Dr. Seyit Avcı, Ömer Halisdemir Üniveristesi İslami İlimler Fakültesi dekan yardımcısı Yrd. Doç Dr. Bayram Ayhan, Kayseri İlim Yayma Cemiyeti şube başkanı Oğuz Memiş, Niğde İlim Yayma Cemiyeti şube başkanı Mehmet Basri, kurum müdürler ve vatandaşlar katıldı.

Program kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı.

Kura-ı Kerim tilavetinin ardından Niğde İlim Yayma Cemiyeti şube başkanı Mehmet Basri, kısa bir konuşma yaptı. Başkan Mehmet Basri yaptığı konuşmada şunları söyledi; ‘‘ Birlik ve beraberliğe ne kadar ihtiyacımız olduğunu bu noktadan hareketle bir panel organize etmeyi düşündük. Milletin ve ümmetin birliği konulu bu organizasyonu hamd olsun gerçekleştiriyoruz. Bu konuda bize destek veren İl Kültür müdürlüğüme ve belediye başkanlığımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

Kayseri İlim Yayma Cemiyeti şube başkanı Oğuz Memiş’in başkanlığında başlayan panel Kayseri İl Müftüsü Doç Dr. Şahin Güven’in konuşmalarıyla devam etti.

Kayseri il müftüsü Şahin Güven, İslam ümmetinin birliğinden bahsetti. Müftü Güven, yaptığı panel konuşmasında ise şunlara değindi; ‘‘ Eğer İslam ümmetinin birliğinden bahsediyorsak demek ki bir sorun var. Hani bir söz vardır. Bugünün gerçekliği dünün hayalleriydi. Yarının gerçekleri ise bugünün hayalleri olacak. Onun için İslam ümmetinin geleceğine dair her birimizin tek tek , fert fert, kadın, erkek, genç ,yaşlı hayallerimizin olması gerekiyor. Her birimiz bir hayal kurmalı. Eğer biz hayalimizi kurarsak bir gün yüce Mevla bize o hayalimizi gerçekleştireceğimiz bir imkanda verir. Bizler eğer davamızın ehli olabiliyor isek islam ümmetinin bir parçası olarak görev yapmak zorundayız.’’dedi.

Konuşmaların ardından panel sona erdi.

 
Editör: TE Bilişim