Niğde Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, konserlerine bir yenisini daha ekledi.

Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Mevlânâ Topluluğu tarafından Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen İlâhiden Âyine / Türk Tasavvuf Müziği Konseri’ne; Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Feyzan Vural, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

İlk olarak Bestesi Buhûrizâde Mustafa Itrî Efendiye ait Segâh tekbir ve salâtı ümmiye ile başlanan konserde “Ey Allah’ım beni senden ayırma”, “Ben yürürem yâne yâne”, “Ben bu aşka dûş oldum”, “Uyurken seyrimde kalktım ağlayu”, “Derviş bağrı taş gerek”, “Canım kurban olsun senin yoluna”, “Tende cânım canda cânânımdır ”, “Dervişlik baştadır tacda değildir”, “Serveri ser bülendimiz”, “Aşkın ile âşıklar yansın” gibi çok bilinen ve sevilen eserler icrâ edildi.

2 bölümden oluşan konserde, ilk bölümde insana sonsuzluk hissi ve gönül rahatlığı veren ayrıca Allah'a yaklaştıran makam olarak bilinen Segâh makamında eserler, 2. bölümde ise Türk Müziğinin en büyük formu olan Mevlevî Âyini formundan bestesi Hüseyin Fahrettin Dede’ye ait Acemaşiran Âyin-i-İ Şerif’in 1. ve 4. Selâmları ile Son Peşrev ve akabinde Segâh Niyaz İlâhisi sunuldu.

Büyük beğeni toplayan ve ilgi gören konserde, topluluk keyif veren icrası ile seyircilerden tam not aldı.

Konserin sonunda Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Feyzan Vural tarafından, Doç. Dr. Timur Vural ve Doç. Dr. Ferit Bulut’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Editör: TE Bilişim