Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumunda Fotoğrafçılık ve Senaryo Yazarlığı kursuna katılan hükümlüler tarihe adeta bir yolculuk yaptı.


Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Eğitim Biriminin organize ettiği gezide kurum idare memuru Kazım Alan, Kurs Öğretmeni Mustafa Dinçer, Kurum Psikoloğu Onur Turhan, İnfaz Koruma Memuru Mehmet Sözcan nezaretinde Niğde’de bulunan tarihi eserlere gezi düzenlendi.

 On dört kişilik bir kafileyle düzenlenen gezide  Dumlupınar İlkokulu tarihi binası, Niğde Kalesi, Niğde Müzesi, Kesikbaş Türbesi, Bahattin Veli Türbesi, Dört Ayak Camii ve Türbesi, Alaaddin Cami, Hüdavent Hatun Türbesini fotoğraflarını çektiler.

Cezaevinden tahliye sonrası bir iş ve meslek edinmelerine yardımcı olmak için düzenlenen Fotoğrafçılık ve Senaryo Yazarlığı Kursuna katılan hükümlülere yönelik, geziye katılanların kursta öğrendiklerini bilgileri uygulayarak pratik yapma ve kendilerini  deneme imkanı da buldular. 

Konuyla ilgili kurum müdürü Ramazan Fidanlıoğlu, Sosyal ve Kültürel faaliyetlerin kurumda  hız kesmeden devam edeceğini  ifade ederek gezinin yapılmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
 
Editör: TE Bilişim