Türk dünyasının mevsimlik bayramlardan olan Hıdırellez, Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 Haber : Gökhan ÖZBEK

Dün, Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç, Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Yiğit, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen kutlamalar saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile devam etti.

 

Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve Kültür Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlikte açılış Konuşması yapan Lise Müdürü İbrahim Yiğit,” her yıl mayıs ayının 6’sında kutlanan Hıdırellez, Hızır ve İlyas’ın isimlerinin birleştirilmesi ile ortaya çıkmıştır. Bu gün halk arasındaki birlik ve beraberlik amaçlanmıştır. Bizlerde bu amaçla memleket ve milletimizin birliğine, dirliğine vesile olması dilekleri ile Hıdırellez şenliğimizin hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

 

Cumhuriyet lisesi müdürü İbrahim Yiğit’in açılış konuşmasının ardından Kız meslek lisesi öğrencilerinin oynadığı halk oyunları gösterimi sunulurken lise öğrencileri arasında ise resim yarışması düzenledi. Kutlama sonunda davetlilere pilav, ayran ve helva dağıtıldı.


Editör: TE Bilişim