Niğde merkeze bağlı Hançerli köyünde bu yıl ikincisi organize edilen şenlikte vatandaşlar keyifli anlar yaşadı. Hançerli şenlik alanında düzenlenen şenliğe Ak Parti il başkanı Mahmut Peşin ve çok sayıda davetli katıldı.

 Bu yıl ikincisi düzenlenen şenlikte vatandaşlara kuru fasulye ve etli pilav ikram edildi. Yılda bir kere şenlik yaparak bir araya gelip, hasret gidermek, kaynaşmak hemde canlı müzik eşliğinde eğlenerek keyifli bir gün geçirmek için böyle organizasyonlar düzenliyoruz diyen vatandaşlar eğlenerek stres attı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Hançerli Köy Muhtarı Kudret Acar; Şenliğimizin bu yıl ikincisini düzenliyoruz, dernek başkanımız Mustafa Aktaş organize ediyor. Uzaktan yakından gelen vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz, hasret gideriyoruz, sıla-i rahim yapıyoruz dedi.

Acar, amacımız birlik beraberliği sağlamak, hançerli suyumuzun tanıtımını yapmak, hem de hançerlide yetişen ünlü kuru fasulyemizi daha iyi tanıtmak için bu tür etkinlikler yapmaya çalışıyoruz dedi.

Hançerli Dernek Başkanı Mustafa Aktaş ise; Geleneksel hale getirmek istediğimiz bu yıl ikincisini yaptığımız şenliğimiz için bir araya geldik. Amacımız Türkiye genelinde bulunan Hançerlili hemşerilerimizi bu şenlik vesilesi ile bir araya getirmek, kaynaştırmak, tanıştırmak ve buradan çıkacak sinerji ile köyümüzü geliştirmek projeler üretmek istiyoruz. Köyümüze ve ülkemize değer katmak istiyoruz, hançerliye özgü suyumuzu ve kuru fasulyemizi daha iyi tanıtmak ve pazarlamak istiyoruz bu konuda projelerimiz var dedi.
 
Editör: TE Bilişim