Araştırmacı Yazar Ömer Fethi Gürer’in Kızılca Bektiklerin Yurdu Kitabının İlk Baskısı Tükendi.

 Araştırmacı Yazar  Ömer Fethi Gürer Niğde ile ilgili yazdığı kitapların  sonucusu olan  Kızılca Bektiklerin Yurdu kitabı ilk baskısı tükendi. Niğde Kapadokyanın Başkenti  kitabı, Niğde Spor Tarihi, Niğde söylence Şaka fıkra kitabı, Bor şehri Kitabından sonra  Bektiklerin Yurdu Kızılca kitabını yazan Ömer Fethi Gürer’e Kızılca belediyesi tarafından birde plaket verildi. Kitabın dağıtımı da  Kızılca festivali süresinde gerçekleştirildi. Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser Ömer Fethi Gürer’e kitaptan dolayı teşekkür etti.  Kızılca Kitabı için Kızılcalılarda memnuniyetlerini dile getirdiler. Konuyla ilgili Kızılcalılar şöyle konuştular.

Ahmet Efe(Ankara Kızılca Dernek Başkanı): Kasabamız için böylesi bir kitap ihtiyaçtı. Güzel derlemeler ve gelenek göreneklerle ilgili ayrıntılar kitapta yer almış. Gelecekte dernek olarak daha da geliştirerek bu kitabı tekrar basmayı da düşünebiliriz. Beğenerek okuduk.Ömer Fethi Gürer  teşekkür ediyoruz.

Ahmet Gülümser( Ozan-Sanatçı): Kitap Kızılca için geleceğe bırakılan önemli bir çalışma olmuş. Ömer Fethi Gürer Hocamıza bu eserinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum.

İsmet Açıkgöz(E.Okul Müdürü): Kitabı tümü ile inceledim çok güzel bir çalışma olmuş. Bazı konularda detaylı olarak bilgiler yer alıyor. Gelecekte daha genişleterek bu çalışmayı tekrar baskısını yapmakta olası. öncü ve örnek bir çaba olarak yazar Ömer Fethi Gürer’i kutluyorum.

 Ömer Umutlu: Kasabamızı her yönü ile tanıtan bir çalışma olmuş başkanımın ellerine sağlık.Kızılcalı olarak teşekkür ediyoruz.

Hüseyin Çöplü: Kasabımızı anlatan geleceğe kültürümüzü taşıyan güzel bir çalışma olmuş Ömer Fethi Beye teşekkür ediyoruz.

Fazlı İnci: Kızılca kasabımızı anlatan böyle bir çalışmanın yapılmış olmasından memnuniyet duyduk. Kasabamızı anlatan yararlı bir çalışma olarak beğeni ile okuyoruz. Ömer Fethi Gürer’e teşekkür ediyorum.

 Ramazan Uçar: Kızılca kitabı yazılması aşamasında kasabamıza gelerek araştırmalar yapan ve   bizlerle de görüşen Ömer Fethi Gürer  kitabı güzel bir kaynak eser olmuş. Herkes ilgi ile kitabı sahiplendi. Beğeni ile okuyoruz.

 Niğde Kapadokya’nın Başkenti, Niğde Söylence Şaka Fıkra, Niğde Spor Tarihi, Bor şehri kitaplarından sonra Kızılca kitabını da yazan Araştırmacı yazar  Yazar Ömer Fethi Gürer’de kitap için şunları söyledi. “İki yıl önce  Kızılca şenliklerinde Kızılca ile ilgili bir kitap yazma sözü vermiştim. Bu sözümü yerine geitrdim. 500 kitabın dağıtımı bedelsiz festivalde  sağlandı.  Çok sayıda mesaj ile telefonla teşekkür eden hemşehrimiz oldu. Kızılca halkının kadirşinaslığından memnun oldum. Yazdığım kitap  Kızılca ve bölge için geleceğe kaynak bir çalışma oldu. Kitap hiçbir ücret almadan Kızılca  halkına ulaştırdım. Başta kitabın  basılmasını sağlayan  Vahit Mahmatlı olmak üzere emek ve katkı verenlere teşekkür ederim “dedi.

 

Editör: TE Bilişim