Niğde ile ilgili son yıllarda dört kitap birden yazan gazeteci yazar Ömer Fethi Gürer’e  ünlü Edebiyatçı-Yazar Oktay Akbal’dan büyük   övgü geldi.
18 Kasım 2010 Perşembe günü Cumhuriyet Gazetesi’nde EVET-HAYIR köşesinde  Kitaplar arasında başlığı ile yazdığı Köşe yazısında Ünlü Yazar Oktay Akbal Niğde Kapadokya Başkenti kitabı için şunları yazdı.-“ Niğde Kapadokya’nın Başkenti” tam sekizyüz  sayfa!.. Dönemlerin  Niğdesi’ni geçmişiyle dünüyle bugünüyle anlatıyor. Ömer Fethi Gürer’in yıllar süren  çalışmasının  ürünü bir dev yapıt… Niğde’nin ve yöresinin tarihsel açıdan olduğu kadar, bilimsel güzellikleriylede anlatılması… Böyle bir yapıt ancak yıllarca çalışmalardan sonra verilir. Ne yazık ki bu tür yapıtlara az  rastlanıyor. İnsanlarımız doğup büyüdüğü yerlerin apayrı bir kişiliği, bir niteliği olduğunu görmezden geliyor.Bu kitabın önemli bir yanı da Niğde’nin  yetiştirdiği devlet adamlarını,şairlerini, yazarlarını ayrıntılarıyla tanıtmasıdır.
 Aşık Sadık, sayısız Niğdeli Şairlerden  biri:
“Niğde yaylarına kıymet biçilmez
Soğuktur suları bir tas içilmez
Sayfiye yeridir görüp geçilmez” diye Niğde’yi anlatıyor. Daha Nice Niğdeli Şair gibi…
“Kapadokya’nın Başkenti Niğde’yi edebiyatımıza  olduğu kadar  tarihimizede kazandıran Ömer Fethi Gürer’e, bir Niğdeli olsak ta, olmasak ta  bir teşekkür borçluyuz.”
Oktay Akbal  Niğde Kapadokya Başkenti kitabı için bunları yazdı. Gazteci Yazar Ömer Fethi Gürer yeni çıkan  Niğde Spor Tarihi ve Niğde Söylence-Fıkra-Şaka-Anlatı kitabıda   Niğde ölçeğinde yazılmış ilklerden sayılacak kitaplar. Bu kitapları  Niğde Caymaz  Kırtasiye, Niğde Bor Yolu Okyanus Market , Bor İş Bankası Yanında Fatih Kırtasiye ile İstasyon Caddesindeki Bor TÖRE Kırtasiye’den etmek mümkün olmaktadır.

Editör: TE Bilişim