Niğde’de daha fazla düşünen, okuyan ve yazan bir neslin yetiştirilmesine öncülük etmek için Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Genç Yazarlar ve Şairler Platformu oluşturuldu.Çalışmanın yayın organı olarak kurulanve öğrencilerin sesi olacak nigdegencyazarlar.com adlı internet sitesi 1 Ocak 2014 günü yayın hayatına başladı.

 

Genç Yazarlar ve Şairler Platformu’nun ilk toplantısı Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci başkanlığında Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.Farklı okullardan ve ilçelerin tamamından oluşturulan yürütme kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda çalışmanın esasları, amaçları ve uygulamaları görüşüldü. Niğde’nin son yıllarda akademik başarı anlamında kendini kanıtladığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, sosyal ve kültürel alanlarda da bunu desteklemek gerektiğini söyledi. Öğrencileri yazmaya ve okumaya teşvik etmek için bu platformun oluşturulduğunu belirten Ekinci, çalışmanın Türkiye’de bir ilk olacağını vurguladı.

Okullarda kurulan ŞairlerveYazarlar Kulüpleri ile koordineli çalışacak platformun sitesinde Niğde’deki her seviyeden öğrencilerin yazı, şiir, resim, fotoğraf vb. eserlerine, okulların haberlerine yer verilecek.

Genç Yazarlar ve Şairler Platformu’nun koordinatörlüğü, Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmenleri Hatice Yağmur ve Uğur Arıbaş tarafından yapılırken Yürütme Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Faruk Çetin, Feriha Atılgan,  Mustafa Deliaslan, Aydın Uzkan, Hüseyin Taşova, Selami Aksan, Sümeyra Varol ve Abdullah Hamurcu.

 

www.nigdegencyazarlar.com’u ziyaret etmek için TIKLAYIN



Editör: TE Bilişim