Erzurum Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen konferansa katılan Gazi Karabulut "Bir milletin parasızlık ve maddiyatsızlıktan değil, inançsızlık ve maneviyatsızlıktan batacağını" belirtti.
Güneş Vakfı Konferans salonunda gerçekleştirilen programa üniversite öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği gözlendi .
 Karabulut "Dünümüz, Bugünümüz, Yarınımız" konulu konferansında Türk milletinin tarihi misyonundan bahsederken şu görüşlere yer verdi:
"Türk milleti vazifeli bir millettir. Bu vazife yeryüzüne adalet yaymaktır. Ancak bunun gerçekleşmesi güçlü bir Türkiye ile mümkündür. Bölgesinde lider, dünyada süper bir ülke olabilmek için de ilim, iman, ahlak, ülkü sahibi bir nesile ihtiyaç vardır. Dünyada güçlü olana yaşama hakkı vermeyen bir orman kanunu söz konusudur. Bu kanunun değişmesi de Milli değerlerine bağlı bir lider Türkiye ile mümkündür. Hoca Ahmet Yesevi'nin yetiştirdiği Gazi Dervişleri dünyanın her yerine göndermesindeki anlayış da bu inancın ürünüdür. Öyleyse bize düşen Allah'a layık kul Rasulullah'a layık ümmet ve ecdadımıza layık millet anlayışı doğrultusunda bir nesil yetiştirerek yeniden Türk Medeniyetini inşaa etmektir. O zaman yok edilmek istenen bir neslin Yeniden Maneviyata Dönüş ve Maneviyatta diriliş hareketi adına İçi pırıl pırıl müslüman, dışı alev alev Türk içi dışına hakim dışı içine köle Türk Milliyetçilerinin birliği kaçınılmazdır."
 
Editör: TE Bilişim