Gazi karabulut Hollanda Türk Federasyonu’nun daveti üzerine gittiği Hollanda’da “Eğitim, Toplum ve güncel konuları ihtiva eden konferanslar verdi.

 

İlk olarak Amsterdam Türk Kültür Merkezi tarafından organize edilen “Dünümüz Bugünümüz Yarınımız” konulu bir seminere katılan Karabulut daha sonra Utreht Türk Kültür Derneğinin hazırladığı programa konuşmacı olarak katıldı.

 

Tilburg Türk Gençlik Derneği tarafından hazırlanan programda “Yeniden Maneviyata Dönüş” konulu bir konferans veren Gazi Karabulut Nıjmegen Türk Kültür Merkezi ziyaretinin ardından Hollanda Türk Federasyonu’na bağlı Arnhem Hoca Ahmet Yesevi İlim ve Kültür Derneği tarafından organize edilen “Türk’ün Tarihi Misyonu” konulu bir konferans verdi. Karabulut burada Türk milletinin tarih boyunca Allah namına Hakkı yaymak için çalıştığını belirtikten sonra şu görüşlere yer verdi:


         “Türk gibi yaşayan, Türk gibi düşünen, Türk gibi hisseden herkes Türk’tür.”  Diyoruz. Çünkü ırkçılığı reddediyoruz. “Bizim milliyetçiliğimiz kültür milliyetçiliğidir.” Vurgusu ile Türk kültürünü duruşumuzun öznesi olduğunu hatırlamanın faydalı olacağı kanaatindeyim. Ve bu kültür milliyetçiliğinin esasını da Türk töresi ile İslam ahlakının oluşturduğu hatırlanacak olursa Göktürk abidelerinden günümüze kadar uzanan eserlerimiz milli duruşumuz hakkında bize iyi bir yol gösterici olacaktır. Bilge Kaan’ın, Çin ipeklerine ve kadınlarına kanmamak gerektiğini belirtip Ötüken’i kutlu yurt  şeklinde tanımlamasına: oradan silsileyi günümüze taşıyarak Erol Güngör Hoca’nın, bu hareketin fikir öncüleri Türk milletinin bir başkasını model almayacak kadar orijinal bir medeniyete sahip olduklarına inandıklarını söylemiştir.


Buradan hareketle devleti ebedi müddet deyip aleme nizam verme ülküsü için birlik idealine gönül verenlerin inançlarına sahip çıkma mecburiyeti vardır.


Nurettin Topçu’nun,  “ O zaman gaye ve emel birliği içinde aynı dili sevmiş, aynı imana sahip, bedenini ruhuyla anlaştırmış ve onun iradesiyle düzenlemiş, aynı ahlak kaidelerine sarılmış, hem de aynı ırkın hamurundan yapılmış, toprağı aynı kanla sulanmış; genci ihtiyarına itaatli, ferdi devletine minnettar, devleti halkına şefkatli, Allah hakimiyetine hep birlikte teşne bir büyük Sevgili’ye hep birlikte aşık; gökleri dua, toprağı secde kokan bir vatana hep birlikte bağlı bir millet.” Şeklinde izah ettiği gibi bir anlayış Türk milletinin parolası olmalıdır.”






 



Editör: TE Bilişim