Her yıl İstanbul’da düzenlenen EMITT Fuarı bu yıl 10-13 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek. 
 Fuar hazırlıklarının tamamlandığını belirten Niğde Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Öncel Koç, 100 Metrekare alanda Niğde’yi en iyi şekilde tanıtacaklarını söyledi.
Bu yıl 10- 13 şubat tarihleri arasında yapılacak olan ve 4 gün sürecek olan Elit fuarı İstanbul Beylikdüzün’de düzenlenecek fuara Niğde olarak daha kapsamlı katılacaklarını belirten Koç, 'Geçen yıl fuar girişinde güzel bir yerdeydi ama biraz küçüktü, bu yıl 100 metrekarelik bir alanda standımızı kuracağız. Biz şehir olarak bir birliktelik sağladık. Niğde Belediyesi, Ticaret Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Organize Sanayi Bölgesi, Niğde Gazozları, Drops Meyve suları geçen yıl bize önemli destek vermişti bu fuara top yekun bir katılım sağlanmıştı Niğde olarak. Bu yıl birazcık daha bu kurumların desteği olacak. Artı olarak Niğde Üniversitesi Sosyal ve Kültürel olarak tanıtım çalışmalarını üstlendi. Her yıl eksikliklerimizi göre göre organizasyonumuz daha iyileşiyor, etkin bir biçimde fuara katılacağız.’dedi.
Müdür Koç, ‘Şehrimizin tanıtımı önemli, yatırımlarda önemli ama tanıtım da önemli bu sene bir de ağırlıklı olarak tarımsal alanda tanıtım için biraz daha ağırlık verelim dedik. Fuar içerisinde stand bünyesinde bir köşede elma bahçesi olsun, bazı iller tarım ürünlerini çok iyi sergilemişti. Ama bizim yerimiz geçen yıl küçük ama sevimli bir yerdi. Bu sene daha kapsamlı katılım için ilk toplantımızı yaptık. Belediye Başkanımız, Vali Beyin başkanlığında Vali yardımcılarımız, Ticaret Sanayi Odası ve Ticaret Borsası Başkanlarımızın katılımıyla ilk toplanbtıyı yaptık. Önümüzdeki ay ve veya aralık ayında da son toplantımızı yapacağız. Yine geçen yılki gibi basınımızdan da temsilci götüreceğiz fuara. Bu yıl Ulusal basında da Fuar bölgesinde NTV televizyonuyla görüşme yapacağız, orada da Türkiye geneli tanıtıma etki göstereceğine inanıyoruz. ‘şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim