Eğitim Emekçisi Göksel Rıza Özkan “Eyvah Eyvah 2” filmini izledi… Sizlere tavsiye ediyor…

         Yarıyıl tatilinin ilk günü, önceden planladığımız üzere “Eyvah Eyvah 2’yi” izlemek üzere sinemanın yolunu tuttuk.Sinema salonlarının ortak fuayesini hınca hınç dolduran kalabalıktan (Kurtlar Vadisi Filistin filmini izlemeye gelenlerin çoğunlukta olduğunu hemen belirteyim) sıyrılarak “Eyvah Eyvah 2” filminin gösterimde olduğu 3 nolu salondaki yerimizi aldık.
 
        İlk filmi beğenerek izlediğimden bu filmden de beklentim yüksekti. “Geyiklinin” tüm sıcaklığıyla 1.filme vurduğu damga 2.filim içinde geçerliliğini koruduğunu filmin fragmanlarından olsun,TV programlarındaki tanıtım amaçlı görüntülerinden olsun biliyor ve beklentimi yüksek tutuyordum.Baştan söyleyeyim filmin ikincisi de oldukça güzeldi.
 
        Güldük, eğlendik ve hatta biraz da buruk bir sevinç yaşadık. İlk filmi izlemeyenler belki filmi biraz kopuk bulabilir. Film de Ata Demirer’in senaristliğine, oyunculuğuna kötü bir söz söylemek verilen emeğe saygısızlık olur. Ata Demirer gayette başarı ile sergilemiş oyunculuğunu. Oyunculuğunun yanı sıra jest ve mimikleri de ayrı bir hava katmış filme. İzleyicileri gülmekten kırıp geçiriyor doğrusu. Ege, Trakya aksamı ilk filmde olduğu gibi gayette güzel oturmuş.İzlerken acaba bir üçüncü bölüm gelir mi diye düşünürken, Ata filmi mutlu sonla bitirerek filmin devamını en azından yakın bir gelecekte yapmayacağının da mesajını veriyor.(3 bekleyenler daha çok bekler!)
 
         Film de bazı zorlama noktalarda var. “Hemşire kız (Özge Borak’ı) alıp götüren bir adam var. Adam kızı götürür sonra kız elleri ağzı bağlı bir gemiye konulur. Gemide de mülteciler vardır.Gemi sonra askeri bir tatbikat alanında görülür.” Benim gibi sıradan izleyiciye zorlama sahneler gibi geldi.Ama Salih Kalyon filmde Ata’nın dedesini canlandıran “Halid Dede” rolüyle tüm bu olumsuzlukları silecek bir performans gösteriyor.Başlı başına izlemeye   değer doğrusu.
 
          Ayrıca Denet Akbağ (Firuzan karakterinde) rolünün tam hakkını vererek oynuyor.Hele filmin sonunda Firuzan’ın (Demet Akbağ) seslendirdiği “Bu fasulye 7,5 lira” şarkısı da muhteşem olmuş. Filmin müzikleri müzik marketlerde yerini almış durumda 1. ve 2. filmin tüm şarkıları CD de mevcut. “Kara çalı gibi girdin aramıza” şarkısı dahil tüm müzikler uzun yıllar belleklerimizden silinmeyecek güzellikte.
 
          Son söz olarak “eyvah eyvah ,demeden eyvah eyvah 2’yi” sinemada izleyin derim.Günlerimizin sinema tadında geçmesi dileğiyle sevgiyle kalın.

Editör: TE Bilişim