Niğde'nin tarihi yapılarının yer aldığı  Cullaz Sokak’ta bulunan tarihi evler butik otel olarak hizmet verecek .


Niğde’nin tarihi eser bakımından en zengin sokaklarının başında gelen Cullaz Sokak Niğde Üniversitesi’yle tekrar canlanacak. Niğde’nin tarihi Cullaz Sokağı’nda bulunan Niğde Üniversitesi bünyesinde butik otel olarak hizmet verecek evlerin restorasyonuna başlandı. Yapım işleminin tamamlanmasının ardında Cullaz Sokak’ta bulunan Göncü Konağı’nın 2 parseli Niğde Üniversitesi Turizm Otel İşetmeciliği oteli olarak misafirlerini ağırlayacak.


MAYIS 2015’DE TAMAMLANACAK

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından restore edildikten sonra madde bağımlılarının yuvası haline gelen ve büyük bir yangın atlatan tarihi Göncü Konağı’na Niğde Üniversitesi sahip çıktı. Üniversite bünyesinde Butik Otel olarak hizmet verecek olan evler için Niğde Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ile yüklenici firma olan İşsan İnşaat arasında 22 Nisan 2014 tarihinde sözleşme imzalandı. Yüklenici firmanın iç ve dış onarımını yapacağı ve Niğde Üniversitesi’ne teslim edeceği ifade edildi. 739 bin 751 TL’ye ihale edilen restorasyon işleminin 20 Mayıs 2015 tarihinde tamamlanacağı bildirildi.

ÜNİVERSİTE MİSAFİRLERİNİ AĞIRLAYACAK

Tarihi bina Niğde Üniversitesi’nin konuklarına ev sahipliği yapacak. Düzenlediği ulusal ve uluslararası sempozyumlarda birçok bilim adamını Niğde’de buluşturan Üniversite, konaklamada sıkıntısını da bu şekilde aşmış olacak. Yapımına başlanan butik otelle birlikte üniversite, kendi butik otelinde yer sıkıntısı çekmeden misafirlerinin en iyi şekilde konaklamasını sağlayacak.


Editör: TE Bilişim