Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, 1 - 4 Kasım 2012 tarihinde yapılacak olan Niğde Günlerine Bor Belediyesi olarak nasıl hazırlandıklarını anlattı.



BOR ve DERİCİLİK ÖN PLANA ÇIKACAK


Erat; “Belediye olarak bir stand kiraladık. İlçemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil edebilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Geçen yıl bazı sıkıntılar oldu ama buna rağmen Bor ilçemizi yine de iyi temsil ettiğimizi düşünüyorum. Dericilik ilçemiz için önemli bir sektör. Bir sürü insan bu işten ekmek yiyor. Türkiye’de de dericilik konusunda hatırı sayılır bir yere sahibiz. Dericiliğin maalesef entegresini başaramadık. Deriyi işliyoruz bunu ne ayakkabı, ne kemer, nede deri mont haline getiremiyoruz yani sanayileşemiyoruz” diyen Erat, “Tanıtımda da dericiliği ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Bu nedenle dericiliği ön plana çıkarabilmek için Bor’un  “Tuluk” oyununu orada gösteri şeklinde yapacağız. İnsanların beynine dericiliğin Bor’da bir sektör olduğunu kazımak istiyoruz” dedi.

BOR BELEDİYE STANDI ÇOK RENKLİ OLACAK


Erat; “Bir de taze olarak üzüm köfteri düşünüyoruz ama netleşmedi köfterin hazırlanması biraz sıkıntılı ama başarabilirsek planlarımız arasında var. Bor ve Bor Organize Sanayi Bölgesini tanıtan bir slayt gösterilerimiz olacak. Özellikle Bor Organize Sanayi’nin altyapısı tamamlanmış ve yatırımcılarını bekliyor şeklinde afiş ve broşür çalışmaları yapılıyor. Kültür ve sanat açısından yerel sanatçılarımızı götüreceğiz. Cümbüç geçen yıl çok ilgi görmüştü yine cümbüşümüz olacak. İnşallah güzel şeyler gerçekleştireceğiz elimizden geleni yapıyoruz. Bir iki toplantı yaptık tam olarak çalışmalarımız bitmedi devam ediyor. Tanıtım günlerine yakın netleşmiş olacak” diye konuştu. 


Bor’a özel yemekleri orada sergilemek zor bir durum malum Bor söğürmemiz var ama o da zahmetli pişirilmesi sıkıntı ayrıca sıcak yenmesi gerekiyor. Bu nedenle bu konuda bir şey yapamayacağız tüm Türkiye’nin Bor söğürmesini Bor’da tatmasını tavsiye ediyorum ve mutlaka da tatmalıdırlar diyen Erat; “Kemerhisar Belediyesi’nin siyah üzümü gündeme getireceğini düşünüyorum. Bor’da tarihi değerlerimiz var fakat bunların henüz restorasyonları bitmedi bu nedenle tanıtamıyoruz. Kemerhisar Kemerleri ve Roma Havuzu’nu da bulundukları yerlerin belediyeleri tanıtacağı için bizim bu konuda bir çalışmamız bu yılki Niğde Günleri 2 için geçerli olmayacak” dedi.

GEÇTİBOR'UN PAZARI SÖZÜ ÖLÜMSÜZLEŞECEK

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat; “Bizim ünlü sözümüz “Geçti Bor’un pazarı sür eşeğini Niğde’ye” sözünü simgeleştirmek için bazı projeler yapmaya çalıştım fakat istediğimiz gibi olmadı bu seferlik yetişmeyecek ama biz bu sözü Bor’da ölümsüzleştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bor’u ziyaret eden misafirlerimize, Bor’u temsilen bir hediyemiz olsun istiyoruz. Hem dericiliği ön plana çıkarmak hem de bu sözümüzü simgelemek için güzel bir çalışma yapmamız gerekecek” şeklinde konuştu.

Erat, bu vesile ile bütün vatandaşlarımızın Kurban ve Cumhuriyet Bayramını da kutladı. 



Editör: TE Bilişim