Bu yıl 14. Yapılan Tyana Kültür ve Turizm Festivali 3. Gün yapılan etkinliklerle sona erdi.

Haber-Video: Selim GÖKEL
Fotoğraf : Ali AKBAŞ

SON GÜN VİDEO GÖRÜNTÜLERİ AŞAMA AŞAMA BİRAZDAN...





 

Tyana Kültür ve Turizm Festivali son gün etkinlikleri kapsamında 25 kilometrelik bisiklet yarışı yapıldı. Bisikletçiler Kemerhisar su kemerlerinden başlayan tura Gümüşler Beldesinde tamamladılar. Bisiklet Turu’na Adana Bisiklet Topluluğu ve İzmir Velespit topluluğu da gurup olarak katılım sağladılar. Organizasyonu Mehmet Yavri ve Bisikletçi gezginler gurubu başkanı Mahmut Kırlar organize etti.

 

22 Bisikletçi ve Kemerhisarlı 66 yaşındaki bisikletçi Fahrettin Deniz’in de katıldığı bisiklet turunun amacı, gençlerin uyuşturucudan uzak durması, spora teşvik olarak belirtildi.

 

Festivalin son günü akşam saatlerinde Kemerhisar Koru alanı olarak tabir edilen çim sahada başladı. Romanya, KKTC, Gaziantep halk oyunları ekipleri son gösterilerini sundu.  

 

Niğde Sakatlar Derneği Halk Müziği Topluluğu da birbirinden güzel parçalar seslendirdiler. Sanatçı Fatih Demirhan’da seslendirdiği parçalar ile alanı dolduran binlerce konuğa güzel anlar yaşattı.

 

KİRAZCI “KEMERHİSAR NİĞDE’NİN GURURU”

 

Etkinliğe katılan sanatçılara ve topluluklara plaket verildi. Kemerhisar ile kardeş şehir olan ve Festivale büyük katkılarda bulunan İstanbul Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’e plaket veren Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı burada yaptığı kısa konuşmada; Niğde’nin gururu Kemerhisar ve biz bu gün Niğde’de en büyük festivale imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada özellikle emekçi kardeşlerim belediye çalışanlarıma, kadın, çocuk ve gençlik meclisine, sanatçılara, sporculara ve eşim Nilay Kirazcı’ya bu festival için emek veren kadınlar adına teşekkürlerimi iletiyorum”dedi.

“ÖMER FETHİ GÜRER’E VEFA BORCUMUZ VAR”

Plaket verilmesi sırasında Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ise  Kartal Belediye Başkan Yardımcısı olan hemşerimiz Ömer Fethi Gürer’e vurgu yaptı. Başkan Öz ; “Buradaki coşkuyu, enerjiyi, güzelliği ve birlikteliği gördüğümüz sürece hele hele Beytullah Kirazcı olduğu sürece yanınızda olduğumu ifade etmek istiyorum. İnsanlar ekmek için yola düşüyorlar, buradan Adana’ya giden oradan Kadıköy’e gidiyor oradan da yolu Kartal’a geliyor. Sonra o o belediye başkan yardımcısı oluyor. İşte o Niğde sevdalısı ve buraların kitabını yazan hemşeriniz Ömer Fethi Gürer beye  vefa borcumuz var.”dedi. Kartal Belediye Başkanı Öz cebinden çıkardığı sembolik şehrin altın anahtarını göstererek “ Bu kardeşliğin gerçek bir kardeşlik olduğunu görmekten de büyük mutluluk duydum. Şehrinizin anahtarı bana verildi. Bundan dolayıda mutluluk duyuyorum” diyerek konuşmalarını tamamladı.

Festivalin son günü toplanan binlerce kişiye kısa bir konuşma yapan CHP Niğde Milletvekli Doğan Şafak hem Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’nın 4 aylık başkanlık faaliyetinden övgüyle bahsetti, hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine vurgu yaparak isim vermeden çatı aday İhsanoğlu için oy istedi.

Niğde Milletvekili Doğan Şafak” Başkanımız Beytullah Kirazcı konuklarla birlikte Kemerhiar’ı gezdirdi, 4 ay gibi kısa zamanda yapılan değişiklikleri gözlemledik. İçmecelerde 60 yataklı oteli, lokantayı ve düğün salonunu faaliyete geçirdi. Açık Hava Müzesi projesini ve Kemerhisar Yüzme havuzu projesini hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kısa sürede 10  kilometre asfaltlama yapmış.  Eski Jandarma  Karakolunu Kemerhisar Belediyesi’ne  devraldı, Gençlik Meclisi için kafetarya yaptı. Kadın meclisi için faaliyete geçirdi. Diğer belediyelere örnek olacak çalışmalar yapmaya devam ediyor.”dedi.

Şafak bir önemli konuya daha değineciğim diyerek sözlerini “  Önceden festival kemerlerde yapılıyor ve tarihi kemerler zarar görüyordu burda çok güzel bir alan oluşturulmuş emeği geçenlere teşekkür ederim” tamamladı.

Etkinlik Edip Akbayram konseri ile devam etti. Edip Akbayram, birbirinden güzel parçalarını seslendirirken, kalabalık da ona eşlik etti. Gece 24:00’a kadar devam konserin ardından birde nikah töreni yapıldı. Gazme Kırman ve Hüseyin Yay çiftinin nikahı sahnede kıyıldı. Nikah şahitleri Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Nilay Kirazcı ve Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer oldu.

Son gün etkinliğine  Niğde, Bor, Kemerhisar ve  çevresinden binlerce kişi katıldı

 

Editör: TE Bilişim