Niğde Belediyesinin bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği Ramazan Kültür ve Sanat Etkinliklerinin uygulanmasına önceki gün başlandı.

 

 

Niğde Belediyesi tarafından beşincisi gerçekleştirilen Ramazan Kültür ve Sanat Etkinlikleri Dünya Birincileri Hafız Hızır Özkök ve Hafız Abdurrahman Bozan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

5. Ramazan Kültür ve Sanat Etkinliklerinin açılış konuşmasını yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden beri ara vermeden gerçekleştirdiğimiz, Ramazan Kültür ve Sanat Etkinlikleriyle yine sizlerle beraberiz. İnşallah bu Ramazanda burada Ramazan’ın ruhuna aykırı düşmeyecek şekilde programları hep beraber icra ederiz” dedi.

 

Bu sene toplamda 8 adet programın icra edileceğini belirten Başkan Akdoğan; “Ama bu alan yine Ramazan Ayı boyunca açık olacak. Niğde Belediyesi olarak birçok alanda çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

“Ramazan Ayımızın tüm insanlara Niğde’mize, ülkemize ve Müslüman âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diyen Başkan Akdoğan; “Ramazan Ayının inşallah dünyada akan Müslüman kanının son bulmasına vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Ramazan Ayının duaların kabul olduğu bir ay, yapılan ibadetlere misli misli sevapların yazıldığı bir ay olduğunun altını çizen Başkan Akdoğan; “İnşallah bu Ramazanda tüm inananların yaptığı duaları Cenab-ı Hakk’ın kabul buyurmasını diliyorum. İnşallah hep beraber yaptığımız dualar kabul olur” diye konuştu.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Ramazan Ayı milletimizin, ülkemizin, memleketimizin, devletimizin birlik ve bütünlüğünün pekişmesine inşallah vesile olur. Tüm Müslüman âlemine hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

 

Kur’an-ı Kerim Tilaveti sonunda Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit ve Mehmet Arslanbaş Dünya Birincileri Hafız Hızır Özkök ve Hafız Abdurrahman Bozan çiçek ve hediye verdi.

Ramazan etkinliklerinin dün akşam yapılan ikinci programında Bedirhan Gökçe şiir dinletisiyle yer aldı. Ramazan etkinliklerinde üçüncü programı 12 Temmuz 2013 Cuma günü Orhan Çakmak Türk Müziği Konseri, dördüncüsü 13 Temmuz 2013 Cumartesi günü Murat Göğebakan Konseri, beşincisi 19 Temmuz 2013 Cuma günü, Niğde Belediyesi Türk Müziği Korosu Konseri, 20 Temmuz 2013 Cumartesi günü Mahalli Sanatçılar Konseri, 26 Temmuz 2013 Cuma günü Celalettin Ada Tasavvuf Müziği Konseri, 2 Ağustos 2013 Cuma günü Uğur Işılak Konseri ile sona erecek.

 

 



 

Editör: TE Bilişim