Ulukışla köylerinin en önemli gelir kaynağı olan kiraz yetiştiriciliğine katkı sağlamak amacıyla yapılan ve 15. si düzenlenen Ulukışla/Darboğaz Kiraz Festivali’ni bu yıl Ulukışla Kaymakamlığı organize ediyor.



Festival komitesi ile köyleri birebir gezerek kiraz üreticilerini festivale davet eden Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar; “Geleneksel hale gelen Kiraz Festivali'ni bu yıl 26 Haziran 2014 tarihinde Kaymakamlığımızca yapacağız. Kasım ayında beldelerin kapatılması ile bu festivallerin yapılıp yapılmayacağı sorulduğunda belediyelerin yaptığı hemen her hizmeti Kaymakamlık olarak biz yapacağız demiştim ve öyle de yapacağız inşallah. Festivallerdeki amacımız Kirazımızı Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak olduğu gibi ilçe ve köylerimizinde tanıtımını sağlayarak üreticilerimize maksimum kazancı sağlamaktır. Bu yılki festivalimizde talep etmeleri halinde tüm köylerimize stant tahsis ederek hem köylerini hemde kültürlerini tanıtacak ayrıca da yöresel ürünlerini satışa sunup kazanç elde edeceklerdir"dedi. 




Kaymakam Atar konuşmasının devamında ; "Festivalimize ilimizin yanı sıra Adana,Mersin,Konya ve Kayseri gibi büyükşehirlerden de misafirlerimiz gelecektir. Şunu da belirtmeliyim ki Kaymakamlığımızın yaptığı bu festival, kiraz konusunda bir başlangıç olup festival vesilesi ile gelecek bir çok amacımızı ortaya koyacağız. Öncelikle Niğde kirazının yaklaşık %90'nı sağlayan ilçemize Kiraz Şoklama, Paketleme ve Depolama Tesisinin kurulması için girişimlerde bulunacağız. Aynı zamanda kirazımızın tescilini sağlamak için üniversitelerle ortak çalışma yapacağız. Son olarak da Bakanlık nezdinde Kiraz Çalıştayı yapılmasını sağlayacağız. Tüm bunlara ek olarak emektar üreticilerimiz için ne yapılmalı ki kazancı yüksek olur sorusuna cevap arayacağız. Ben 15. si yapılan Darboğaz Kiraz Festivalinin ilçemize, köylerimize ve üreticilerimize hayırlar getirmesini dilerken aynı akşam saat 20:00 da halka açık Murat Göğebakan konserine de tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.







Editör: TE Bilişim