Türkiye’nin bir gerçeği olan Siyasetin ve bu siyasetin son yüzyılının çeyrek asrına hitap eden liderinin gerçeklerinden, ruhundan ve davasından yola çıkarak hazırlanan senaryo ile REİS filminin çekimleri Aralık’ta başlıyor.

R.TayyipErdoğan’ın yaşam hikayesindenesinlenerek hazırlanan son dönemlerin en iddialı projelerinden REİS; 1960 lı yıllarda başlayan yasaklar, toplum çatışmaları, Türkiye’nin o yıllardan günümüze kadar yaşadığı tüm zorluklar konu edilerek hazırlandı.

Hikaye’de küçük bir çocuk;henüz 6 yaşında babasının ve dedesinin yaşadığı toplumsal drama şahit olurken ileride hak ve hürriyetlerin korkusuz temsilcisi olacak bir dünya liderine dönüşecektir.

İstanbul’da koca koca bidonlarda suların taşındığı, tarihin altın boynuzu haliçe kokudan yaklaşılmadığı, insanların trafikten pislikten, muzdarip olduğu bir dönem, sadece elektriklerin değil umudunda kesildiği anlar, ertelenen sadece iş görüşmeleri eğitim sağlık değil belki de hayallerdi, aşklardı…

Düzen ve intizamı olmayan bir kentin hayalleri yarım, umutları flu…

Ve o çıka geldi bu zindan yarımadasına ta gerilerden IŞIK gibi adeta. .

REİS… 6 yaşında başlayan ve Belediye Başkanlığı zamanında ceza evine girdiği döneme kadar uzanan kısmı ile kaleme alınmış bir film olarak Yapımcı Ali Avcı tarafından çekilecektir.

Oyuncu kadrosunun ve çekim detaylarının yapımcı tarafından önümüzdeki günlerde paylaşılacağı filmin Türkiye kadar dünyada da çok ses getirmesi bekleniyor.


Editör: TE Bilişim