Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu Kasabasında Kültür Tarım ve Hayvancılık festivali düzenlendi.

Bor Kaymakamlığı, Çukurkuyu Belediyesi ve Tarım İlçe Müdürlüğünün katkılarıyla bu yıl 11. düzenlenen festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Festivalde en güzel inek kategorisindeki Ferhunde isimli inek birinci oldu. İneğin Sahibi Ali Şenol’e 4 bin TL değerinde ödüller verildi.

Kasaba meydanında gerçekleşen festivalin açılış konuşmasını Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak yaptı.

Koçak, Çukurkuyu Kasabası’nın hayvancılık ve tarımda bütün topluma örnek olacağını söyledi.

Kasabanın 73 bin dönüm tarım arazisine sahip olduğunu ve 30 bin dönümü sulanabildiğini ifade eden Koçak: “Toplam mera arazimiz 110 bin dönümdür. Kasabamız toplam yüz ölçümü 192 bin olup ayrıca kasabamıza 45 kilometre uzakta Belkoru Yaylası bulunmaktadır. Kasabamız 17 bin küçükbaş, 6 bin 500 adet büyükbaş hayvan bulunmaktadır. Günlük süt üretimimiz 32 tondur. Bu yıl bin 350 dönüm kavun ekimi yapıldı 8 ton ürün elde edildi. 500 dönüm karpuz ekimi yapıldı ve 10 ton ürün, bin 100 dönüm domates ve biber ekimi yapılıp 15 ton ürün alındı. Kasabamız sınırları içerisinde olup yaklaşık 7 bin dönümlük meyve bahçelerinden 20 bin ton başta elma olmak üzere ürün elde edilmiş ve bu ürünlerin büyük bir kısmı yurt dışına pazarlanmaktadır. Kasabamız gelişen ekonomisiyle ve dinamizmiyle geleceğe umutla bakan güç alan bir noktaya gelmiştir. İnanıyorum ki gelecek yıllarda ekonomisi güçlü, insanı güçlü, çalışan ve üreten Çukurkuyu bütün topluma örnek olacaktır” şeklinde konuştu.

Festivale katılan Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir ise, festival ve şenliklerin birliktelik olup güçlü olunması için önemli fırsatlar olduğuna dikkat çekerek: “Bu festivaller bu şenlikler birlikteliğimiz için bir olup daha güçlü olmamız için çok önemli fırsatlardır. İnşallah bu festival bundan sonraki yıllardaki festivaller için bir başlangıç olacak. Bundan çok daha güzel günler çok daha festivallerin birlikte yaşayacağımızı umut ediyorum” dedi.

Festivale Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Bor Ziraat ve Ticaret Odaları Başkanı Nurettin Eriç, bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ile Çukurkuyu kasabası sakinleri katıldı. 


Editör: TE Bilişim