Bor İlçesi Balcı Köyünde her yıl geleneksel olarak yapılan Cücü Beyi Yayla Şenliklerinin bu yıl 11.si yapıldı.  Her yıl Ramazan Bayramı arefesi günü başlayan ve Bayramın son gününe kadar devam eden Cücü Beyi Şenlikleri Bayramın 3. günü gecesi gerçekleşen Cücü Beyi seçimi ve konser ile son buldu. 

Bor İlçesinin en köklü köylerinden olan yeni ismi ile Balcı Köyü, eski ismi ile Cücü köyü her yıl  köylüler arasında dayanışmanın ve tanışmanın amaç edinildiği Cücü Beyi Yayla Şenlikleri düzenliyor. Bu yıl 11'incisi gerçekleşen Cücü Beyi Yayla Şenliğine Türkiye'nin her tarafından katılan yaklaşık 4 bin Cücülü katıldı. 

Ramazan arefesinde köye gelmeye başlayan Cücülüler, bayram süresince şenlik kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı. Bayramın son günü gecesi ise Cücü Beyi seçimi ve konserler düzenlendi. Son gün şenliklere Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Balcı Köyü Muhtarı Adem Arıcı, bazı parti temsilcileri, meclis üyeleri ve bir çok Cücülü katıldı. 

Cücü Beyi Ağası; Balcı Köyü Muhtarı Adem Arıcı ve Cücü'lülerin yoğun isteği üzere yeniden Aydın Zengin oldu. Aydın Zengin ağalık kupasını Ak Parti Niğde Milletvekili ve TBMM Amiri Erdoğan Özegen ve Bor Belediye Başkan'ı Sıtkı Erat'ın elinden aldı.

11. Cücü Beyi Ağası seçilen Aydın Zengin kupa töreni esnasında yaptığı konuşmada "Değerli vekillerim, il özel idare yetkililerim, belediye başkanlarım, saygıdeğer valim ve kaymakamım Niğde'mizin kıymetli bürokratları sizler gibi "iyi ve doğru çalışma" vasfını biz gençlere aşılayan bürokratlarımız oldukça Cücü, Bor, Niğde iyi olma şöhretini hiç bir zaman bırakmayacaktır" dedi.

Bu yıl 11.'si düzenlenen Cücü Beyi Yayla Şenliklerine yurdun dört bir yanından yaklaşık 4 bin  Cücülü katıldı.


 
Editör: TE Bilişim