Balcı Köyü'nde 10.'su düzenlenen geleneksel Cücü Beyi Yayla Şenlikleri bu yılda çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Balcı Köyünde 10.'su düzenlenen geleneksel Cücü Beyi Yayla Şenliklerinde Cücü Beyi Ağası Ankara'da ikamet eden iş adamı Aydın Zengin seçildi.
Aydın Zengin ağalık kupasını Ak Parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu'nun elinden teslim aldı.

10. Cücü Beyi Şenlikleri Ağalığına seçilen Aydın Zengin yaptığı açıklamada; “Her zaman belirtmekten ve bir parçası olmaktan gurur duyduğum köyüm, sılam, vatanım, memleketim; Cücü'nün bir parçası olduğum için yaşadığım gurur ile sözlerime başlıyor, hemşerilerimin hizmetkarı olacağım asil bir görevin sorumluluğunu almanın coşku dolu mutluluğu sizlere sesleniyorum. İnancını ve desteğini bana yoldaş eden, dualarını benden eksik etmeyen tüm herkese bir kez daha teşekkürlerimi sunuyor, tüm köylülerimizin geçmiş bayramlarını gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

Cücü Beyi “Sizlerin hizmetkarı, sizlerin görev adamı olmak niyeti ile "10. Cücü Beyi Yayla Şenlikleri Ağası" olma şerefine nail oldum, köyümüz için özellikle on yıllardır daha bi çok ivme kazanan ve amacına daha iyi şekilde ulaşan köyümüze gönül vermiş insanların yapmış olduğu hizmetler ve çalışmaları Cücü gençliğinin ne denli sahiplendiğini ve bu hizmet bayrağını nesiller boyu taşıyacak gücün, kudretin ne denli fazla bir şekilde Cücü gençliğinin içinde taşıdığını göstermek, bu bayrağı ilelebet taşıyacak bir neslin var olduğunu ve gelecekte de Cücü'ye Cücülü'ye gelecek güzel hizmetlerin her türlüsüne bizlerde varız, hazır ve nazırız demek namına tüm Cücü gençliğini temsilen bu göreve talip oldum.


Geleneğinden kopmadan geleceğine yürüyendir. Cücü'nün genci, köyünün yıllar yılı sahip olduğu iyi şöhretini koruyan ve ilelebet de sürdürebilecek olandır Cücü'nün genci, her türlü yanlışın ve haksızlığın üzerine giderek doğrudan şaşmayandır. Cücü Genci, yönü daima doğruluk olan, temel değerlere saygısını ve sevgisini her daim içinde en doruk şekilde tutan ve bunun gerekliliğini her zaman en iyi şekilde yapan, Cücülü olmaktan gurur duyandır. Cücü Genci; Bu gerçekler ve vasıflar ışığında tüm Cücü Gençliği'ni temsilen, köyümüz ve köylümüz adına sizlere hizmetin, hizmetkar olmanın mutluluğunu yaşıyorum.
Rabbim beni sizlere değerli köylülerime karşı mahcup etmesin. Cücü'lü gönlünde nasıl bir Cücü Beyi arzuluyor ise bu dönem o şekilde bir Cücü Beyi olmayı bana nasip eylesin. Saygı ve sevgi ile selamlıyor, esenlikler diliyorum. Allah'a emanet olun” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim