Heryıl  4 Gün süren Cücü Beyi  Geleneksel Yayla Şenlikleri Ramazan Bayramı  arefesi günü başladı. Arefe günü ikindi namazını müteakip kabir ziyareti ve Kur-an’ı Kerim tilaveti yapıldı.

Şenliğin 2. Günü olan Bayramın 1. Günü Bayram namazının ardından topluca bayramlaşma gerçekleştirildi ve çeşitli ikramlar yapıldı. Şenliğin 3. Günü ise gündüz voleybol karşılaşmaları, çeşitli yarışmalar ve eğlencelerin ardından gece mahalli sanatçı Cumali Çevik ve Popstar sanatçısı Selin Saner Cücülüleri coşturdu.

Cücü Beyi Geleneksel Yayla Şenliklerinin son ve 4. Günü ise Voleybol karşılaşmalarının finali, çocuklara yönelik bir çok etkinlik yer aldı. Akşam saatlerinde sahne alan TRT sanatçısı Cem Özbek ‘in seslendirdiği Türk Halk Müziği parçalarının ardından yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bor Balcı Köylülerinin büyük  ilgi gösterdiği şenliğe Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Bor İlçe Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İl Genel Meclis Üyesi Sabri Bozdağ çevre il ve ilçelerde yaşayan Balcı Köylülüler katıldı.

Cücü Beyi seçimi de yapıldıktan sonra, protokol konuşmaları yapıldı. Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Cücü Köyünün meselelerini bildiklerini ancak öncelikli olarak şölen meydanı eksikliğinin giderilmesi gerektiğini ve bu konuda çalışma yapacağını söyledi.

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ise ; Bu gün buraya duygulu geldim, bu gün bu şenliklerin 8.sini yapıyoruz. Ama birincisini geldiğim zamanı hatırlıyorum. O zaman İl Genel Meclisi Üyesi idim. Buraya bir çok hizmetler geldi. Burada şunu söylemek istiyorum geçen sene aramızda olan bir çok kişi bu gün yok. Belki gelecek sene bir kısmı da buruda olamayacak. O yüzden birbirimizi sevmek zorundayız, birbirimize destek çıkmamız lazım. Çevremize baktığımız zaman binlerce Müslüman, Mısır’ da, Filistin’de, Suriye’de ne çektiklerini hepiniz biliyorsunuz. İnşallah bunlar son olur. Gelecek daha aydınlık olur diye temenni ediyorum. Bu arada aramızda olamayan Muhtarımız aramızda yok, Fevzi Aydın amcamız yok hakkın rahmetine kavuştu. Onları da şükranla minnetle anıyorum” diyerek gelecek şenliklerde buluşma temennisini iletti.

 

8. Cücü Beyi Yayla Şenliği muhteşem havai fişek gösterisi ile son buldu.

 

Editör: TE Bilişim