Bor İlçesine bağlı Balcı Köyünde 2005 yılından bu güne kadar devam edilen geleneksel olarak gerçekleştirilen “13.Cücü Beyi Yayla Şenlikleri düzenlenecek.

Bu yıl 13. cüsü düzenlenecek olan Cücü Beyi Yayla Şenlikleri programında birçok etkinlik yer alacak. Bu yıl Kurban Bayramının 2.ci ve 3.cü günü yapılması planlanan Cücü Beyi Yayla Şenlikleri 22-23 Ağustos 2018 günü yapılacak olan şenlik büyük ilgi görmesi bekleniyor. Köyde düzenlenecek bayramlaşma, kabir ziyaretleri, ardından çeşitli etkinlikler yapılacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Balcı Köyü Muhtarı Adem Arıcı Balcı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu adına şunları söyledi;

“Balcı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu olarak yola çıktığımız ve siz değerli hemşerilerimizin güvenini ve desteğini her yıl artarak aldığımız moral ile yine bu sene 13.cisini gerçekleştireceğiz. Bu şenlikler birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik çizgisinde icra edeceğimiz “13.Cücü Beyi Yayla Şenlikleri” programımıza siz değerli köylü ve hemşerilerimizi davet ediyor. Katılımlarını bekliyoruz.

Balcı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Cücü Beyi Şenlikleri Bor nüfusuna kayıtlı 19.000 nüfuslu Cücülü hemşerilerimizle her sene en az 5000 civarında ailelerinden dönüşümlü kişileri göndererek Cücü Beyi Yayla Şenliğimiz muhteşem bir coşku ile kutlanmaktadır. Ayrıca Şenliğimize tüm Niğde halkımız davetlidir.

Kurban Bayramının İkinci ve üçüncü günü şenlik buluşması hakkında bilgiler veren Muhtar Arıcı; Kurban Bayramının 2. Günü 22 Ağustos 2018 günü Yöresel Sanatçımız Şevket Öz, Bayram’ın 3.Günü Yöresel Sanatçımız Mine Gez hanımın sahne alacağı konserleri şenliğe damgasını vuracak. Çeşitli ikram ve yiyeceklerin paylaşılması ardından Dilek ve temenniler, kapanış konuşması, Gecenin kapanışında ise Muhteşem Havai Fişek gösterisi gerçekleştirilecek. Niğde'nin en görkemli havai fişek gösterisinin olacağı 13. Ulusal Cücü Beyi Yayla Şenlikleri'ne tüm köylülerimiz ve Niğdeli hemşerilerimiz davetlidir.

 

Editör: TE Bilişim