İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit Eczacı Osman Öke tarafından organize edilen programda Niğdelilerle buluştu.

Niğde Belediyesi sosyal tesislerinde düzenlenen programda son yıllarda artış gösteren ‘taciz ve cinayet’ olaylarının artmasının sebepleri anlatıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Eczacı Osman Öke, Ülkemizin içinde bulunduğu ‘ahlaki çöküntü’ beni bu programı organize etmeye sevk etti.

"Kimileri idam cezası geri gelsin kimileri şu olsun bu olsun şeklinde ahkâm kesiyor. Maalesef biz İslam dinini camiye hapsettik” diyen Eczacı Osman Öke, “Ortaöğretimi bitiren 16-17 yaşındaki evladımız anasını, babasını kesiyor. Bu işte bir terslik var. Elin oğlu en vahşi hayvanları kedi gibi uysallaştırırken bizim eğitim sistemimizde aksayan bir konu var. Oda şudur: Bizim eğitimimizde eksik olan taraf maalesef çocuklarımıza dini öğretmiyoruz” dedi. Öke konuşmasına şöyle devam etti. “Soruyorum size, liseyi bitiren bir çocuk nasıl anasını, babasını veyahut bir başkasını keser? Nasıl küçük çocuklara tecavüz eder? Bunu anlatırken bile tüylerimiz diken diken oluyor. Bu canavarlık nereye kadar devam edecek?”
Öke,” Bugün batılı ülkelere baktığımızda ilkokuldan başlayarak çocuklar kilisede ilk eğitimini alıyor. Biz maalesef 15 yaşına kadar çocuklarımızı Kur’an kursuna gönderemiyoruz. Bu korku nedir? Ülkemiz seçim sürecine girmiş bulunmakta. Bütün siyasilere bu taleplerimizi belirtmeliyiz. Çünkü siz asilsiniz. Bunlar vekil ve yarın oyunuza talip olacaklar. Bu konular ciddi olarak masaya yatırılmalıdır. Çocuklarımıza dini bilgileri öğretmeliyiz. Karıncayı incitmeyecek bir nesil yetiştirmek zorundayız. 5- 7 yaşında körpe yavrulara tecavüz eden, onları katleden bir nesil istemiyoruz. Artık dinimizi camiden dışarı çıkartmalıyız. Yetkilileri göreve çağırıyorum” şeklinde konuştu.

İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit ise İnsan davranışları hakkında konuşma yaptı.
Kur'an-ı kerim insanı yeryüzünde Allah’ın halifesi olarak tanıtır diye konuşmasına başlayan Akşit, “çocuklarımızı topluma yararlı, vatan ve millet sevgisi ile yetiştirmek hem dinimizin emri olmakla birlikte ebeveynler bu konuda son derece mükelleftirler. Doğumundan en sona kadar çocuğunuzdan sorumluyuz. Kesinlikle Allah katında bunun hesabını vereceğinizden hiç şüpheniz olmasın”.
Kur’an ve hadisler de verilen örneklerle İnsan davranışları ve toplumsal konuları anlatan İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit, “Kuran ve hadisleri hayatımızda uygulamalıyız. Dinimiz her şeyin güzelini, doğrusunu ve iyi taraflarını yapmamızı emreder. Dolayısıyla hepimiz şahsiyetli ve güzel ahlaklı birer insan olmalıyız ayrıca çocuklarımızı da bu şekilde yetiştirmek için mücadele etmeliyiz. Çocuklarımızı okutalım, eğitimli ve onları İslam ahlakı ile yetiştirip büyütelim. Her zaman sevgi ile huzur içinde yaşamamız için bu şarttır” dedi.

Programa vatandaşların yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Muzaffer Şahiner de katıldı.




 






Editör: TE Bilişim