Merkezi Ankara’da olan TC. Gaziler Vakfı’nın katkıları ile Türkiye’ yi dolaşarak Çanakkale Savaşı’nın geride bıraktığı eserleri vatandaşlarla buluşturan gezici müze otobüsü Bor İlçesinde Yaşam Park önünde sergileniyor.

 

Hafta sonu kalabalık olması maksadı ile  Bor İlçesi Toki Mahallesi’nde bulunan Yaşam Park önüne park eden Gezici Müze Otobüsünü vatandaşlar tarafından ilgi ile gezildi.

 

Çanakkale’deki savaş alanlarından çıkan savaş sonrası malzemeleri ile müzeye bağışlanan yazılı ve görsel malzemelerden oluşan sergi, Yaşam Park’a gelen vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Gezici müzede Çanakkale savaşı’ndan kalan, kılıçlar, kama, askeri üniformalar, şehit ve gazi mektupları, mermiler, bombalar ve savaşı anlatan çeşitli figürler bulunuyor. Seyit Onbaşının heykeli ve Türk askerlerinin maketlerinin de bulunduğu otobüste vatandaşlar hatıra fotoğrafları çektirdi ve  Çanakkale Savaşı figürlü hediyelik eşyalar aldılar.

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ında müzeyi gezdiği ve sorumlularından bilgiler aldığı görüldü.

 

Gezici Müze Sorumlusu     ; Merkezi Ankara’da olan TC. Gaziler Vakfı 1915 Çanakkale Şehitlik  Gezici otobüsümüz şuana kadar 35 aşkın il ve 500 ‘ü aşkın ilçede 10 milyonu aşkın kişiyi müzemizi gezdirme imkanı bulduk. Çanakkale’deki Şehitliğimize gitme imkanı olmayanlara, en azından orayı hatırlatmak, bir zamanlar çetin mücadalelerin yaşandığı, milletimiz için, vatanımız için kutsal sayılan bu o toprakların kokusunu Bor ilçesine, Niğde,ye getirebildiysek ne mutlu. İki aracımız var Türkiye’yi dolaşıyoruz.” dedi.

 

Editör: TE Bilişim