Niğde Ülkü Ocakları İstanbul’un fethinin 558. yılı sebebi ile bir yürüyüş düzenledi. Geçtiğimiz gün Niğde Ülkü Ocakları önünden başlayan ve binlerce Ülkücünün katıldığı “Türk’ün yeniden dirilişi” adlı yürüyüş programı, sloganlar eşliğinde Özbelde mevkiinde son buldu.
 
Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz, Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Bulat, Niğde Ülkü Ocakları Teşkilatlarının katıldığı program geçtiğimiz cumartesi günü saat 18.45’de Niğde Ülkü Ocakları binası önünde başladı.
 
İstanbul’un fethi ile ilgili bir basın açıklaması yapan Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Bulat “Tarihimizde bazı hadiseler vardır ki, bunlar kulaktan dolma bilgilerle geçiştirilemez. İstanbul'un fethinin, sebep ve sonuçları itibariyle, her aklıselim için büyük görevler düşmektedir. Fatih Sultan Mehmet Han sadece askeri sahada değil, ilim ve adalet sahalarında da dünyaya örnek olacak başarılar sergilemiştir. Bu nedenle Türk ve dünya tarihini etkileyen bu önemli fethi, her yılın 27 Mayıs günü aynı coşku ve sevinçle kutluyoruz.
 
Fethin nedenlerine baktığımız zaman şunları görebiliriz: Bin yıllık tarihin sonuna gelmiş olan Bizans, küçüle küçüle sadece İstanbul şehrinin sınırları içinde hüküm süren bir devlet haline gelmiştir. Ancak buna rağmen Bizans varlığı Balkanlardaki Türk hakimiyeti açısından tehlikeli oluyordu. Bizans İmparatorları, Anadolu'da çeşitli siyasi güçleri de Osmanlı aleyhine kışkırtmaktan geri kalmıyordu. Hatta zaman zaman Osmanlı şehzadeleri arasındaki taht kavgalarına karışıp devletin iç güvenliğini bozuyordu.
 
İşte tüm bu nedenlerden dolayı İstanbul mutlak fethedilmeliydi. Bunun için 400 parçalık bir donanma inşa edildi. Sahi adı verilen büyük toplar döktürüldü. İstanbul sırtlarına kalaslar döşenip gemiler karadan Haliç'e indirildi. Kıyasıya çarpışmalar sonunda İstanbul ele geçirildi.
 
İstanbul fethinin ruhunu doğru okumak ve anlamak gerekmektedir
 
Bu nedenle topyekûn yeniden maneviyat dönüş hareketini başlatmamız gerekmektedir. İlimde ve Fende yarışan bir nesle mutlak ihtiyacımız vardır. Niğde ülkü Ocakları olarak tüm gençlerimize bu değerleri aşılamak ve gençlerimizi milli ve manevi değerlerimizle donatmak misyonumuzu arttırarak devam ettiriyoruz.”dedi.
 
Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz da program öncesinde bir basın açıklaması yaptı.
 
Açıklamasında “Türk Milletinin yeni zaferlere ihtiyacı olduğunun vurgusunu yapan Genel Başkan Yardımcısı Kılavuz “Çağ açıp çağ kapatan bu olay, yaradan aşkıyla yanan Türk milletinin gücüyle ortaya çıkmıştır. Her insanın idealleri vardır... Bu ülküyü gerçekleştirebilmek için elinden gelen gayret ve çabayı gösterir. İşte Fatih Sultan Mehmet Han'ın ülküsü de İstanbul'un fethedilmesiydi. Hazreti Peygamberimizin "İstanbul'u fetheden asker ne güzel asker, İstanbul'u fetheden komutan ne güzel komutan'dır" hadisine nail olmaktı. Fatih Sultan Mehmet, Ümmet-i Muhammed içerisinde Türkleri sancaktar yapma çabasındaydı.
 
Ve İstanbul artık feth olunmalıydı. Uzun bir çalışma sonucunda Sahi topları döktürüldü. Donanmalar Haliç'ten denize indirildi. Nihayet Yeni Kapı civarından İstanbul'a girildi. Ulubatlı Hasan'ın surlara Üç Hilal'li nazlı bayrağı dikmesi sonucunda İstanbul düşmüş oldu. İstanbul, binlerce şehit verilerek Türk İslam topraklarına katıldı.
 
İstanbul'un fethi çok önemli sonuçları da beraberinde getirdi. Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'un fethinden, sonra batıda hakimiyeti güçlendirmek ve İslam'ın en uzak yerlere yaymak adına bir çok sefer yaptı. Sırbistan, Mora, Eflak, Boğdan, Bosna Hersek, Venedik, Arnavutluk, İtalya ve Macaristan Osmanlı topraklarına sırası ile katıldı.
 
Türk Milletinin yeni zaferlere ihtiyacı var
 
Bu gün de böyle bir zafere ne kadar ihtiyacımız olduğu anlaşılmaktadır. Tıpkı 1453 yılında olduğu gibi eşsiz vatanımızın dört bir yanı kuşatma altına alınmak istenmektedir. Bölücülük, hıyanet sokaklarda kol gezmektedir. Bu nedenle yeniden büyük bir fethe ihtiyacımız vardır. Bu fethin adı kuşkusuz "Türk'ün yeniden dirilişi" olmalıdır. Çünkü;
Gençlerimiz türlü bataklıklar çekilmek istenmektedir. Vatandaşlarımız okuma alışkanlığım kaybetmiş ve her şeye duyarsız hale getirilmeye çalışılmaktadır.
 
Gençlerimiz, Ahlaki ve Milli duygulardan uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır. Sokaklarda terör ve anarşi kol gezmektedir.
 
Bölücüler okyanus ötesinden aldıkları talimatlar ile devlerimize hunharca saldırmaktadır.
 
İman gücü ile Türk milletinin neler başardığına tüm dünya şahittir. Bizde İmanlı Ülkücü Türk Gençleri olarak hainler karşısında zaferimizin yakın olduğunu haykırıyoruz. Zafer yakında Türk milletinin olacaktır.”dedi.
 
 
Ülkücüler basın açıklaması sonrasında Ülkü Ocakları Binası önünden, Niğde Hükümet Meydanı’na , Bor Caddesi’ne ve Özbelde Mevkii’ne kadar “Ne Mutlu Türk’üm diyene, Hepimiz askeriz hainlere yeteriz, Bozkurtlar burada hainler nerede, Türkiye Türk’tür Türk Kalacak” sloganları ile yürüdü.


Editör: TE Bilişim