Bor Belediye Başkanlığı ile kısa adı Yaz-San-Bir olan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği Bozkırın güçlü sesi merhum Neşet Ertaş anısına yapılan Türkü Gecesi bu hafta sonu Bor Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde yapıldı.  

 

Sanatçı Bayram Bilge Tokel’in bir birinden güzel türkü ve bozlakları  seslendirildiği Bor İlçesinde yapılan Türkü Gecesine katılım yoğun oldu.

 Haber : Selim GÖKEL

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Neşet Ertaş’tan derlenen ve Bayram Bilge Tokel’ tarafından seslendirilen türküler ile devam etti. Türküler arasında Merhum Ertaş ile anılarına da yer veren Tokel salonu doldurdan katılımcıları bazen coşturdu bazen de hüzünlendirdi.

Türkü şöleninin ardından konuşma yapan Niğde Valisi Alim Barut Kaman’da yaşadığı bir anısını dile getirdi. Barut, “Kaman bölgesinde Neşet Ertaş anısına bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir aile reisi baba çocuklarını toplamış ve saz çalın, kaval çalın, davul çalın, def çalın bir sanatçı olun yoksa burada bir adamdan sayılmazsınız.! Burada biri adamdan sayılmayacaklarsa okula gitsin, okusun der. Ben de orada bir sanatçı olamadım ama okula giderek tahsilimi tamam ettirdim, huzurlarınızda kısmet oldu Valiniz Alim Barut, olarak buradayım” açıklamasında bulunarak sanat ve sanatçıların önemine vurgu yaptı.

Ayrıca Vali Barut, Merhum Neşet Ertaş’ın Türkiye’ye dönmesinin Bayram Bilge Tokel tarafından gerçekleşriğini belirtti.

Vali Barut’un ardından sahneye çıkan YAZSANBİR Başkanı Fırat Ensari programa destek veren herkese ve katılımcılara teşekkürlerini sunarak, “ Sizlerle beraber olmanın mutluluğunu burada sizlerle paylaşıyorum. Bizler Yazarlar ve Santçılar Birliği olarak bulunduğumuz yere olumlu şekilde bir katkı sağlama amacıyla kendi aramızda konuşurken, bu amacı gerçekleştirme konusunda ne tür bir adım atabiliriz sorusunun cevabını en güzel şeyin içinde bulunduğumuz halkla olmanın inancıyla bu tip programlar tertiplemeye çalışıyoruz. Toplumun her kesimini kucaklayalım derken benim inancım her zaman için ne varsa Anadolu’da var oldu. Bunun için Anadolu insanının değerini en güzel şekilde tesir ettiğine inandığımız Sayın Neşet Ertaş’ın ansına sevgili Bayram Bilge Tokel Hocamızı buraya getirdik” diye konuştu.

Türküleri dinleyenlerin büyük keyif aldığı Türkü gecesine ilgi büyük oldu. Çok sayıda Borlu vatandaşlarımızın yanı sıra Niğde Valisi Alim Barut, Milletvekilleri Ömer Selvi ve Doğan Şafak, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Garnizon Komutanı Albay Fatih Dağlı, Niğde Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Mili Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Chp Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, Bahçeli Belediye Başkanı Zafer Tokgöz, Kemerhisar Belediye Başkanı İbrahim Ünal, Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser,  Chp Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur, NGC Başkanı Alpaslan Düzgün, Hak-İş Niğde Temsilcisi Mehmet Avşar, Yaz-San-Bir Başkanı Fırat Ensari ve yönetim kurulu üyeleri, bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

 

Programın sonunda çeşitli slayt gösterisi yapıldı. Sanatçı Bayram Bilge Tokel’e günün anısına plaket ve Bor işi hediyelik halı takdim edildi. Yaz-San-Bir tarafından Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’a geceye katkılarından dolayı teşekkür edildi ve plaket takdim edildi.

 Bayram Bilge Tokel ve ekibine plaket verilmesinin ardından Başkan Fırat Ensari’nin isteği üzerine sahnede bulunanlar ve katılımcılar hep bir ağızdan “Bir Başkadır Benim Memleketim” şarkısını seslendirdiler. 

Editör: TE Bilişim