Bor Şehit Nuri Pamir Lisesi mezunları buluştu, unutulmaz bir gün yaşadılar… yaşattılar…

Haber-Foto-Video : Selim GÖKEL

Bor İlçemizin en köklü ve güzide okullarından Bor Şehit Nuri Pamir Lisesi 51. kuruluş yıldönümünde okul mezunları bir araya geldi. Ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen mezun  öğrenciler ve bazı okul öğretmenleri geçtiğimiz yıl yapılan 50. Yıl buluşmasının ardından bu yılda tekrar bir araya gelerek özlem giderdiler eski günlerini hatıralarını tazelediler.
Cumartesi günü yapılan etkinlik saat 14:00’da başladı. Okul bahçesinde buluşan mezunlar gün boyu Bor Belediyesinin kurmuş olduğu çadırlarda sohbet ettiler. Programın gece bölümü saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması başladı. 51. Yıl pastasının okulun eski mezunları tarafından  kesilmesinin  ardından, programda emeği geçenlere plaket verildi. İlimizin başarılı organizasyon firması Seel ajansın organize ettiği programın hazırlık komitesinde yer alan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Ticaret Odası Başkanı Emrah Çalapkulu, Öğretmen Ali Çağma, İnşaat Yüksek Mühendisi Salim Gürbüz, Mimar Nadi Tanrıkulu, Emekli Okul Müdürü Nadi Müftüoğlu, Belediye Meclis üyeleri Fatih Suman ve Kadir Özdamar sahneye davet edilerek kendilerine katkılarından dolayı teşekkür edildi.
Programda bazı eski okul mezunları ve öğretmenleri anılarını anlatarak kısa konuşmalar  yaptılar. Şehit Nuri Pamir Lisesi   1986 mezunlarından Ufuk Ozan’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlikte merhum Borlu Vali  Ferit Ünal ile  Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer’in Bor İlçemiz üzerine yazmış oldukları şiirler okundu. Borlu Ahmet Kuddusi Hazretleri’nin de kasidelerinden küçük bir bölüm okuyan mezun öğrencilerden Ufuk Ozan, Bor İlçemize maddi manevi hizmet vermiş bir çok ismi tek tek sayarak İlçemize hizmetlerinden dolayı kendilerine şükran borcumuz olduğunu belirtti.
Şehit Nuri Pamir Lisesinde öğretmen ve idarecilik yapan Yaşar Opsar çaldığı ud ile  birbirinden güzel parçaları seslendirdi. Yaşar Opsar’ın ardından  sahneye gecenin solisti Devrim Gürenç davet edildi.
Devrim Gürenç yaklaşık 2 saat sahnede kaldı ve birbirinden güzel parçalarla programa katılan misafir ve mezun öğrencilere keyifli dakikalar geçirtti.
Programa eski Milletvekillerinden Muharrem Selamoğlu, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, 21.İkmal Bakım Komutanı İkmal Albay Önder Kamiloğlu, Bor İlçe Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Genel Meclisi Tevfik Avanoğlu,  bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri, belediye meclis üyeleri okul mezunu öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Gece havai fişek gösterisi ile  son bulurken, mezun öğrenciler bir sonraki buluşma için sözleşerek ayrıldılar.

BİR BOR NOSTALJİSİ...



Editör: TE Bilişim