Bor İlçesinde yıllardır bakımsız bir şekildeduran Sokullu Mehmet Paşa Camii avlusu Bor Belediyesinin çabasıyla yeni yüzüne kavuşuyor.


Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, göreve geldiği günden beri Bor ilçesinin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesi, kalkınması ve güzelleşmesi anlamında çalışmalarına devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde şehir merkezinde 50.Yıl Sitesi önündeki boş mezbeleli görüntüyü kaldırıp, yerine doğal yapay kaya tekniğiyle havuzlu şelale park’ın yapılmıştı. Üstün Park içerisinde fıskiyeli, dev sürahili yapay kaya tekniğinde havuz yapılması ile Üstün Park’ta halkın ihtiyacına cevap verecek şekilde uygulamalarda bulunmuş, Üstünparkta nezih bir ortam sağlanıp kafe-çaybahçeleri, çocukların oyun alanları ve lokantası  ile hizmete girmişti. 

PAŞA CAMİ AVLUSU YENİDEN DÜZENLENDİ

Sokullu Mehmet Paşa tarafından Bor’da 1571 yılında yapılmış olan Cami,Cami altında 2 ayrı bölümlü Bedesten olan Sokullu Çarşısıı ve avlusunda; daha önceden beri bu alan içerisinde camiye gelenlerin abdestlerini almaları için sonradan yapılmış şadırvan ve mevcut çay ocağının  tanzim çalışmaları hızla devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, "Kentimizde çok değerli tarihi yapılar ve ibadet alanlarımızın daha iyi şekilde korunması ile birlikte bu alanların günümüz şartlarında halkımızın talepleri doğrultusunda en iyi şekilde kullanım alanlarına dönüştürülmesini amaçlıyor, belediye olarak buraya sahip çıkıyoruz.

Burada ki cami avlusu alanında amacına uygun yapıldığı günden beri Cenaze namazları kılınmakla birlikte, geçtiğimiz günlerde Bor Halı Pazarı olarak Salı günleri satıcı ve alıcılarını buluşturan, güzel mekan olarak düzenleme işlerini belediye olarak başlattık. Halkımızın rahatça huzur içerisinde kullanabileceği estetik alanın oluşturulması çalışmalarımızı Kurban Bayramı öncesi tamamlamayı amaçlıyoruz. Bor ve Bor’lu halkımız bu güzel kalıcı olan hizmetleri kazanmaya ve ardından da birlikte beğenisini yaşamaya devam edecek."dedi.   


Editör: TE Bilişim