Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ebediyete uğurlanışının 72. yıl dönümünde, İlçemizde yapılan törenle anıldı. 
Saat 08.30’da  Eski Hükümet Meydanında gerçekleştirilen törende, sırası ile Kaymakamlık, Belediye, Savcılık, Emniyet Müdürlüğü, Askeri Fabrika, Kurumlar, İlçede faliyet gösteren Siyasi Parti İlçe Başkanlıkları, Sivil  Toplum  kuruluşları, Dernekler ve Özel Bankaların çelenklerinin Atatürk Heykeline arzı gerçekleştirildi. 
Düzenlenen Anma  törenine Bor İlçe Kaymakamı Kemalettin Sakin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor  Cumhuriyet Başsavcısı Seyit.A.Şahin, Askeri Fabrika ve Bor Garnizon Komutanı , İkmal Albay Muzaffer  Karagöz yine Askeri Fabrikadan  İkmal Albay Önder Kamiloğlu, Bor İlçe Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, daire amirleri, öğrenciler ve İlçe halkı katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören saat 09:05'te saygı duruşu ile devam etti. Siren sesleride saygı duruşuna eşlik etti. İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi ve daha sonra yarıya indirildi.
Atatürk Anıtındaki törenin ardından ,saat 10.00’da,Bor Kız Meslek Lisesinde düzenlenen törene geçildi. Açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak yaptı. İlçe Atatürk İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan programda, Atatürk ile ilgili Orotoryo, Slayt gösterimi, Mahalli sanatçalar tarafından saz eşliğinde yorumlanan ‘Atatürk’ün sevdiği şarkılar’ dinletisi sunuldu. 10 Kasım Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Mustafa Kemal Atatürk konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödül takdimi ilçe protokolü tarafından gerçekleştirildi.
Ödül töreni sonrası 10 Kasım Anma etkinlikleri sona erdi.
Editör: TE Bilişim