Bor İlçe Müftülüğü tarafındanKutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde, Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakol Kültür Merkezi’nde’’Hz.Peygamber,Tevhid veVahdet,Gelin Birlik Olalım’’konulu Konferans düzenlendi.Konferans Niğde İl Müftüsü Alaaddin GÜRPINAR tarafından verildi.

  Foto/haber:Abdurrahim TÜRKARSLAN


Konferansa Bor İlçe Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK,Niğde Milletvekili Alparslan KAVAKLIOĞLU,İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar ,Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İlçe Müftüsü Cafer Kılınç, Kurum Amirleri, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğu Bor İlçe Vaizi Hasan Ali Güllü tarafından yapılan program,Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, Bor İlçe Müftülüğü Hüda-i Kur’an Kursu Hafızlık öğrencisi Enes Arpacı nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış ve selamlama konuşmasını İlçe Müftüsü Cafer Kılınç yaptı.Konuşmalarında’’Çok değerli bir zaman diliminden geçiyoruz. Alemlere Rahmet Hz.Muhammed (S.A.V)’in Kutlu Doğum Haftası nın güzelliklerini idrak ediyoruz.O’nu anma ve anlama durumundayız.

Üstad N.Fazıl Kısakürek, Reis Bey adlı eserinde ‘’O’nu anlasaydınız ağlardınız.ağlasaydınız anlardınız’’der.Mevlüt Özcan ‘da; Bugünlerde yaşadığımız olayları ,yüreğimizde hissettiğmiz acıları, Ümmetin birliği ve dirliğindeki kopuşta görür.Şiir’inde’’İpi kopan tesbihim ,Dağılmış tane,tane. Acı ama tesbihim hani nerede imame ?.Taneleri toplayın Hak ipine derleyin Bir imame bağlayın Tevhid gelsin meydane.’’dizeleriylede bilik vurgusunda bulunur.’’Bizler iyilik ve güzellikte yardımlaşan, bir araya gelen,’’Cemaatte Rahmet ,ayrılıkta azap vardır’’gerçeğini bilenlerden olmalıyız.Allah birliğimizi ,dirliğimizi bozmasın.Bozmak isteyenlerede fırsat vermesin.’’dedi.

Konferanslarını vernek üzere kürsüye gelen Niğde İi Müftüsü Alaaddin Gürpınar, ‘’Bugün burada Peygamberimizin Kutlu Doğumunu yad ediyoruz.Yüce Rabbimiz ‘’Ben kulumun zannı üzereyim.’’buyurur.Bizde elhamdülillah O’nun kuluyuz.O’nun Peygamberinin ümmetiyiz.Yunus ‘Seni sevmek benim dinim imanım’’der.Bugün biz inananlar ‘’Allah’ın ipine sımsıkı sarılarak’’Tevhid veVahdet ikliminden kopmadan, birliğimizi ,dirliğimizi bozmadan, Alahın rızasına erelim.Sevelim .sevilelim.

Şu üç şeyiden taviz vermeyelim.1-Allah ve Rasulünü her şeyden daha çok sevelim.
2-Allah rızası için insanları sevelim.
3-İmandan sonra küfre dönmeyelim.

Biz islamla izzet bulduk.İslam’da Tevhid inancı,İslam’ın özü ve ruhudur.Tevhid soyut bir inanç değildir.Aynı zamanda bir yaşayış biçimidir.İslam Medeniyeti bir Tevhid ve Vahdet medeniyetidir.Bu medeniyet insanları ve toplumu birbirine bağlar.Ölçüsünde İnsan onur ve haysiyeti, .şeref ve izzeti önceliklidir.İnsan bizatihi insan olduğu için değer bulur. ,Şan,şöhret,makam,mevki,zenginlik,güç,ırk ve mezhep,asla bir üstünlük ölçüsü değildir.Üstünlük ancak takva iledir. Bugün şıddetin, kargaşanın gölgesinde İslam adına ortaya çıkan kimi akımların islam’a verdikleri en büyük zarar; Tevhid ve Vahdet medeniyetini yaralamalarıdır.Kur’an-ı sünnetten ayrı düşünmek asla doğru değildir.İslam insanları dil,renk,coğrafya farklılıklarından dolayı ötekilştirmez.Bütün insanları ya hilkatte eş,ya dinde kardeş olarak kabül eder.

Bugün İslam coğrafyası Tevhit ve vahdet medeniyetini gerçek İslam kardeşliği ile yeniden inşa etmelidir.Tevhid,emandır,emniyettir,barıştır,huzurdur,güvendir
.Bizim Tevhid ve Vahdet inancımızın bozulması için uğraşanlar, Akif’in dediği gibi ‘’Kimi hindu ,kimi yamyam, kimi bilmem, ne bela ‘’Emperyal güç odakları , tarihi kinlerini nefret ve şiddet dilleriyle birlikte yoğunlaştırarak,terör estirerek; İslam ülkelerinin zenginliklerini(,petrolü,gazı madenleri) ellerinde tutmak için bu topraklarda acı ve göz yaşı bitmesini istemiyenlerdir.

İslam topraklarında barış ve huzuru,merhamet ve şefkati, kardeşliği ve dostluğu,hak ve adaleti,ahlak ve fazileti egemen kılmamız gerekir Bunu başarabilmenin yolu Kur’an ve Sünnete sımsıkı sarilmamıza bağlıdır.İnsanlığı diriltmek için,insanlığı yaşatmak için,insanlığı yüceltmek için gelin birlik olalım. Biz bu uğurda elimizden gelen her şeyi ypıyoruz.51 adet tırı (un, kuru gıda,giysi den oluşan yardımları)’’ Şimdi yaraları sarmak zamanı’’ diyerek mültecilere ,Bayırbucak Türkmenlerine gönderdik ,Şükürler olsun.Bor ilçemiz yardım seferberliğinde en önde giden ilçemiz oldu. Ben bu insani duyarlılığınızdan ve Kutlu Doğum Konferansına katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim.Rabbim birliğimizi ,kardeşliğimizi bozmasın.Peygamberimizin şefaatına nail eylesin.’’dedi .

Konferans sonrası Bor İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük,tarafından Niğde İl Müftüsü Alaaddin GÜRPINAR’a çiçek takdimi yapıldı.


Editör: TE Bilişim