Astranova Tarım ve Bor Kaymakamlığı’nın  ‘Bir iyilik de sen yap’ projesiyle topladıkları kitaplar, ihtiyaç sahibi okullara ulaştırılacak. 

Niğde’nin Bor ilçesinde,kütüphanesi olmayan 10 okulda, kitap okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve ihtiyacı olan herkesin eşit şartlarda kitaba kavuşmalarını sağlamak amacıyla, Bor Kaymakamlığı ile Astranova Tarım tarafından  ‘Bir İyilik de Sen Yap’ kitap bağışlama kampanyası başlatıldı.

Kitap kumbarası oluşturularak şehrin farklı lokasyonlarına yerleştirildi. Vatandaşlar okumuş oldukları kitapları, okul kütüphanelerine katkı sağlamak ve kitap ihtiyacı alan okullara göndermek üzere kumbaraya atıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon ise kumbaraya atılan kitapları tasnif edip tutanak altına alarak belirlenen okullara gönderiliyor.

Okuma kültürünün erken yaşta edinilmesi ve okuyan nesiller yetiştirilmesi açısından önem arz eden bu projeyle ilgili Bor Kaymakamı Bekir Sıtkı Dağ şunları ifade etti:
‘’Çocukluğun erken evrelerinden itibaren okumanın ve bilgi okur-yazarlığının geliştirilmesi önemli. Bu anlamdaböyle değerli bir sosyal sorumluluk projesine Astranova Tarım’ın verdiği destek ve Niğde halkının göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.’’ dedi

Projeni sağladığı yararlardan bahseden Astranova Genel Müdürü Derya Özcan; Başlattığımız bu güzel ve faydalı proje ile;

‘’Öğrenim gören öğrencilere kaynak noktasında yardım yapılmış,  ihtiyaç fazlası kitaplar değerlendirilmiş ve ihtiyaç sahibi okullara ulaştırılmış oldu. Ayrıca Kitap kumbarası ile kitaplar toplumdan geldiği için sosyal sorumluluk anlamında herkesin sahiplendiği bir proje olması yolunda önemli bir adım attığımıza inanıyoruz. Projenin bölgede, toplumundaha bilinçli ve duyarlı olması adına örnek bir proje olmasını istiyor ve bu umutla çalışıyoruz.” diye konuştu.

Yarınlara hazırlanan ve gelecekte büyük işler başarmayı azmetmiş gençlerimizin, bu tecrübeler ışığında yetişmesi için, kitap okuma alışkanlığı küçük yaşlardan itibaren edindirilmelidir.’’ Diyerek projeye destek olan herkese teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilişim