Bor kültür evinde açılacak olan ‘öze dönüş’ sergisinde yer alan eserler sanatseverlerle buluşacak.

Sergi hakkında bilgi veren Halibas art koordinatörü Serkan Haliloğuları,açacakları sergide mahalli sanatçılara kendilerini tanıtma fırsatı sunacaklarını söyledi.

23 Nisan 2018’ de organize ettikleri 1. Niğbor etkinliklerini anımsatan Haliloğuları Şunları kaydetti:

“Halibas art olarak düzenlediğimiz Niğbor etkinliklerinde yapılan eserlerle birlikte memleketimizin önde gelen sanatçılarının da eserlerinin yer aldığı karma bir sergi düzenledik. Buradaki amacımız, ilk adımda yurtdışından getirdiğimiz sanatçılarla ortaya koyduğumuz harika bir etkinlik sonucunda ; halkımızın sanata ve tarihe olan ilgisini gün yüzüne çıkardık.” dedi.

“Öze dönüş” sergisinde  mahalli sanatçılara da yer verdiklerini belirten Haliloğulları,“Memleketimizin özüne inerek, mahalli sanatçılarımızın kendilerini tanıtma  fırsatı verdik. Onları sanatlarını icra etmeye teşvik ederek, genç sanatçılara  İlham olmalarını sağlamayı düşünüyoruz.”
 Amacının doğduğu  topraklara ve kendi halkına  hizmet vermek adına  bu tür faaliyetler yürüttüğünü belirten Haliloğulları, “sergimizin adını ‘öze  dönüş’ olarak belirledim. Dolayısıyla memleketimizin sanatçılarına hakettikleri değeri vermek istiyorum.” dedi.

‘Öze dönüş’ karma resim sergisinin açılışı 3 Ağustos Cuma günü (bugün) saat 16:00'da Bor Kültür evinde gerçekleştirilecek.
 
Editör: TE Bilişim