19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik  ve Spor Bayramının 100. Yılı Bor İlçesinde Kaymakamlık binası bahçsinde kutlandı.

 Bor Kaymakamlığı bahçesinde Çelenk sunma ile başlayan program,  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ömer Solak' ın günün anlam ve önemini belirten konuşması, Bor Sevim ve Abdullah Altundal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Buse Aydın ve Kamil Tekel tarafından şiir okunması ve Bor Şehit Ömer Halisdemir Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencisi tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi ile  kutlama programı sona erdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yılı nedeni ile bütün Türkiye'de daha  geniş ve daha çok etkinliklerle kutlanırken, Bor İlçesinde ise eskisinden daha sönük bir bayram kutlaması gerçekleşti.

Bor İlçesinde etkinliğin sönük geçmesinin gerekçesini  vatandaşlar iki Sıtkı'ya bağladılar.  Bor İlçe Kaymakamı Bekir Sıtkı Dağ'ın annesi vefat etmiş ve bayram öncesi ve sonrası bulunamamıştı. Yine bu tür bayram konularında Belediye olarak her türlü desteği sağlayan, etkinliğin bayram gibi geçmesisine çaba gösteren  Bor Eski Belediye Başkanı Sıtkı Erat'ın da olmayışı şeklinde yorumladılar. 






 
Editör: TE Bilişim