Bor İlçemizde Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün  Türk çocuklarına armağan ettiği ve Dünyada başka hiçbir ülkenin çocuklarına armağan edemediği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku ve heyecanla kutlandı. 
 
Bayram etkinlikleri ilçe Eski Hükümet Meydanında sabah 09.00’da  çelenk sunumu ile başladı. Havanın tören başlamadan önce yağmurlu ve soğuk olması Borluların törene ilgisini azaltmadı. Bor 100. Yıl  şehir stadyumunda ilçe protokolü ve etkinlikte görev alan öğrencilerin tören alanında yerlerini almaları  ile devam etti.
 
Saat 10.00 itibari ile saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından,  İlçe Kaymakamı Kemalettin Sakin, İlçe Garnizon Komutanı Albay Muzaffer Karagöz ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat öğrenciler ve halkı selamladı bayramlarını tebrik etti.
 
Bor İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kamil Ecer’in günün anlam ve önemine dair konuşmasının ardından, kutlama etkinlikleri çerçevesinde ilçede düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine çeşitli hediyeler verildi. İlçe Garnizon Komutanı Albay Muzaffer Karagöz ve İlçe Belediye Başkanı Sıtkı Erat’tan hediyelerini alan öğrenciler objektiflere poz vermeyi unutmadı. Ödül alan öğrencilerin şiirlerinin okumasının ardından Halk oyunları gösterisi , kız ve erkek öğrencilerin müzik eşliğinde yaptıkları gösterinin ardından geçiş töreni yapılarak tören son buldu.
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına başta ilçe kaymakamı Kemalettin Sakin olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Ecer, İlçe Garnizon Komutanı Albay Muzaffer Karagöz, Bor İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Seyit Ali Şahin, Bor İlçe Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İlçe Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Mhp İlçe Başkanı Mustafa Tecimer, Chp İlçe Başkanı Mahmut Temeltaş, resmi daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

23 NİSAN HABERLERİMİZ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYIN... 
Editör: TE Bilişim