Bor Yardım Sevenler Derneği, tarafından organize edilen  Başkent Niğde Vakfı Türk Sanat Müziği Korusu tarafından sunulan “ Neşe-i Muhabbetli Nağmeler Konseri” Niğde’de sanat müziği sevenlere unutamayacağı gün yaşattı.
 
Türkiye Yardım Sevenler Derneği Bor Şubesi tarafından geçtiğimiz Cumartesi gecesi dernek yararına düzenlenen musiki gecesi Niğde Üniversitesi Derbent Kültür Merkezinde yapıldı.
 
Bor Yardım Sevenler Derneği tarafından organize edilen program da Başkent  Niğde Vakfı Türk Sanat Müziği Korusu’nun sunduğu “ Neşe-i Muhabbetli Nağmeler” isimli konser Niğde ve Bor’dan gelen Türk Sanat Müziği sevenlerini büyüledi.
 
Başkent Niğde Vakfı Türk Sanat Müziği Korosu, Şef Yavuz Ahmet Demirden yönetiminde ve   Ülgen Özalp’in  güzel sunumu ile Türk Sanat Müziğinin birbirinden güzel  27 eser seslendirildi. İki bölüm halinde gerçekleşen konser Türk Sanat Müziğinin bütün makamlarından Türk bestecilerinin en güzel parçaları solist ve koro eşliğinde seslendirildi.
 
Niğdeli Bestekarımız Cemil Derelioğlu’da seyirciler arasında idi. Israr üzerine  kendi bestesinden bir parça okuyan bestekar Derelioğlu müzik severlerden büyük alkış aldı.
 
Niğde Milletvekili Doğan Şafak ve Niğde Valisi Alim Barut’un da katıldığı, Niğde ve Bor’dan Türk Sanat Müziği sevenlerinin yoğun ilgisinin görüldüğü  Dernek  yararına yapılan konsere Bor protokolünden kimsenin olmaması dikkat çekti.
 
Türkiye Yardım Sevenler Derneği Bor Şube Başkanı Yüksel Balçık konser sonunda yaptığı açıklamada,  “Türkiye Yardım Sevenler Derneği Bor Şubesi olarak düzenli olarak dernek yarına çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Üyelerimizin  ve yardımsever vatandaşlarımızın katkıları ile  yüksek öğrenim gören ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere okulları bitene kadar burs veriyoruz. Ayrıca uzun süreli tedavi gerektiren, ağır hastaların tedavileri için ilimiz dışında hastalıklarına çare olabilmeleri için onlara hem yol ve yöntem belirliyoruz, hem de maddi yardımlarda bulunuyoruz. Başlarına kaza yangın gibi  kötü durumlar gelmiş, elde olmayan sebeplerden dolayı çok fakir ve muhtaç durumda olan vatandaşlarımıza da maddi yardım sağlıyoruz” dedi.
 
Balçık açıklamasının devamında “ Bugün gerçekleşen güzel konser için Başkent Niğde Vakfı’na, Koro üyelerine, katkılarından dolayı Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’a, Bor Şeker Fabrikası Müdürü İlhan Saraçoğlu’na, Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür’e , Derneğimizin yönetimin kurulunda bulunan ve her türlü maddi manevi desteklerini esirgemeyen Ecz. Emin Atlı, Hülya Yıldız, Nadi Müftüoğlu, Ali Yaşar Çakmak, Bekir Güreser, Yüksel Zorlu, Selma Güreser ve Atilla Esenli olmak üzere, Derneğimize yardımlarını esirgemeyen hemşerilerimize sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim